Sari la conținut

Fără spital, săcelenii se tem pentru viaţa lor

Locuitorii din Săcele au ajuns în pragul disperării din cauza faptului că unitatea medicală la care au apelat zeci de ani a fost închisă. Mulţi dintre săceleni sunt foarte săraci şi nu au bani nici măcar pentru biletele de autobuz, ca să ajungă la spitalul din Braşov.
Dintre cei 33.000 de locuitori, aproximativ 10.000 nu au venituri şi alte 10.000 trăiesc din sume infime de bani, până în 500 de lei lunar. Aşa că, decât să meargă la spital, mai bine se tratează după propriile reţete din bătrâni.
Doarme cu frică. De exemplu, Viorel Caţa este bolnav de inimă şi dacă i  se face rău şi nu ajunge în timp util la spital îşi poate lua adio de la viaţă. Spune că doarme noaptea cu emoţii, dar că nu are nicio soluţie. Nu ştie ce îşi doresc cei care au închis spitalul, dar crede că sunt multe interese la mijloc. La cei 58 de ani vrea doar să trăiască fără frică. Îi ajunge faptul că boala i-a umbrit ultima perioadă din viaţă. Orice locuitor oprit pe stradă în Săcele se plânge din cauza lipsei unui spital. Tot ce le-a mai rămas deocamdată oamenilor este speranţa. Speranţa că, într-o zi, le va întinde cineva o mână de ajutor şi nu vor fi lăsaţi în voia sorţii.

Comentarii

Ultimă oră