Sari la conținut

Fă o donaţie pentru copiii cu autism (video)

Mamele copiilor cu autism sau cu alte dizabilităţi aşteaptă de ani buni o lege care să le permită micuţilor cu probleme de sănătate să ducă o viaţă aproape normală. Însă uitate de autorităţi, în ciuda greutăţilor, femeile sunt puternice şi fac eforturi financiare deosebite pentru a avea grijă de cei cărora le-au dat viaţă. Toată speranţa şi-au pus-o în Asociaţia Copiii de Cristal care se ocupă de integrarea socială a copiilor cu dizabilităţi.

Tratamente scumpe. Mamele copiilor cu autism, ADHD sau sindrom Asperger sunt un exemplu de tărie de caracter, iubire şi atenţie. Elena Lăcătuş face parte din echipa doamnelor puternice, având un copil cu probleme de sănătate de la vârsta de 2 ani. Soţul Elenei Lăcătuş este şomer şi doar ea câştigă un salariu de bugetar, fiind asistent personal al micuţului. Un copil cu autism cum este Matei are nevoie în primul rând de terapie pentru recuperare. Sumele mari pe care trebuie să le plătească părinţii din propriul buzunar pentru diferitele terapii sunt aproape imposibil de achitat. În astfel de cazuri, specialiştii recomandă 40 de ore de terapie săptămânal, iar o oră costă în jur de 50 de lei. La nivel naţional nu există un program de sănătate pentru copiii cu autism.

Salvaţi de asociaţie. O altă doamnă de admirat este Manuela Ciutacu. Îşi iubeşte copilul mai mult decât pe ea însăşi şi duce mereu o luptă cu persoanele din jurul ei. Pentru copilul special, aşa cum îl numeşte ea, familia se sacrifică zi de zi. Soţul lucrează din greu,  departe cei apropiaţi, tocmai pentru a reuşi să le ofere un trai decent. Lucruri care pentru orice om sunt ceva normal ar fi pentru doamna Ciutacu mană cerească. Un sprijin pentru aceste familii a venit din partea Asociaţiei Copiii de Cristal, care are începând din 2009 un sediu în oraşul nostru. Aici se fac terapii specializate pentru copiii cu autism, ADHD şi sindrom down.

Poţi da o mână de ajutor. Asociaţia funcţionează cu ajutorul voluntarilor şi cu bani din donaţii şi sponsorizări, dar cu toate acestea lipsurile sunt mari. Printre terapiile care ajută la recuperarea copiilor se numără meloterapia sau terapia prin muzică.Persoanele cu suflet mare, interesate să dea o mână de ajutor copiilor cu autism sau alte dizabilităţi pot face donaţii pe site-ul asociaţiei: www.copiiidecristal.ro.

Mai multe detalii despre povestea acestor copii în video


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră