Sari la conținut

Sub sloganul "Fă din fiecare zi o zi fără tutun" Agenţia Naţională Antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a declanşat ample acţiuni de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru Asupra Tutunului, ratificată şi de ţara noastră.

Acţiunile sunt organizate cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, ce este marcată, din 1987, în 31 mai. În Braşov activităţile din cadrul acestei campanii au început încă de ieri, când la Şcoala Generală 19, sub sloganul "Lasă-te de fumuri", elevii au prezentat sceneta "Dăm în judecată tutunul, alcoolul şi cafeaua", iar la Şcoala Generală nr. 2 s-au desfăşurat workshop-uri, prin care elevii au fost învăţaţi cum să reziste tentaţiei de a-şi aprinde o ţigară. Acţiunea are loc şi astăzi, la Şcoala Generală nr. 3, însă.

Un măr pentru o ţigară. Tot astăzi, campania antifumat se va muta în Piaţa Sfatului, când de la ora 10.00, printre altele, voluntarii vor împărţi materiale informative, se vor semna contracte de renunţare la fumat pentru o zi, fumătorii vor primi câte un măr, dacă vor renunţa la o ţigară şi îşi vor putea măsura nivelul de monoxid de carbon din aerul respirat, iar în final se vor lansa baloane verzi şi albe. Campania antifumat va continua şi miercuri, când deţinuţii de la Penitenciarul din Codlea vor afla cu cât îşi scurtează viaţa dacă fumează.

Capcane anti-fumat. Şi studenţii de la Asociaţia „AMiCUS" din Braşov vor să atragă atenţia asupra efectelor nocive ale fumatului, în mod inedit. Ei au amplasat în corpurile Universităţii „Transilvania" capcane metalice, ca o metaforă a pericolului ascuns în spatele unei ţigări. Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale Fără Tutun, celebrată în 31 mai. Studenţii voluntari se vor afla mâine, între orele 12.00 şi 16.00, în cinci Corpuri ale Universităţii „Transilvania". "Capcanele" vor fi amplasate în Corpul D, corpul P, corpul K, corpul T şi Cantina Memorandului şi vor fi însoţite de mesajul „Atenţie la capcană"! „Vrem, încă o dată, să le reamintim colegilor noştri pericolele la care se expun atunci când fumează. Din fericire avem şi soluţii pentru ei: partenerul nostru, Institutul „Sola Scriptura", pune la dispoziţie gratuit un ghid de renunţare la fumat. Toţi cei care doresc să intre în posesia lui trebuie doar să sune la numerele de telefon: 021 210 73 80 / 0747 242 542 sau să trimită un e-mail la contact@solascriptura.ro", a declarat Beniamin Ghegoiu, preşedintele AMiCUS Braşov.
Potrivit „AMiCUS",  tutunul a fost „responsabil" pentru moartea a 100 de milioane de persoane în secolul XX şi se estimează, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, că s-ar putea ajunge până la 1 miliard de persoane în secolul XXI.

Comentarii

Ultimă oră