Sari la conținut

Exerciţii demonstrative astăzi de Ziua pompierului

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, alături de colegii din toată ţara sărbătoresc astăzi Ziua Pompierilor din România, ca în fiecare an, pe data de 13 septembrie. Cu ceasta ocazie pompierii îi aşteaptă pe braşoveni să admire o expoziţie de tehnică, în Piaţa Sfatului, între orele 10.00 şi 12.00, şi să vizioneze exerciţiile demonstrative ce se vor desfăşura, începând cu orele 11.00, în parcarea Bricostore.
Şi râşnovenii sunt invitaţi de cei de la Serviciul Voluntar din localitate să li se alăture la orele 12.00, în centrul oraşului, unde sunt programate exerciţii de stingere a focului, de descarcerare şi salvare de la înălţime. În Făgăraş, vor avea loc acţiuni asemănătoare, dar la sediul Detaşamentului, începând cu orele 11.00.

12 intervenţii pe zi. Serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul nostru au înregistrat în primele şase luni ale acestui an 2.125 de intervenţii, atingând o medie de aproape 12 acţiuni zilnice. 75%, adică 1.588 de cazuri, au fost intervenţii ale SMURD-ului, în urma cărora au fost asistaţi 153 de copii şi peste 1.500 de adulţi. Echipajele au fost nevoite să intervină la 347 de accidente rutiere şi la 4 feroviare, dar şi să acorde asistenţă medicală în numeroase alte cazuri, precum cele de intoxicaţii ori de arsuri. Nici pompierii n-au avut o perioadă uşoară în prima jumătate a anului. Din contră, ei au avut de intervenit în 537 de situaţii. Printre altele, au stins 194 de incendii şi 108 arderi necontrolate. De asemenea, au intervenit în 69 de cazuri cu specific de protecţie civilă.


Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a memora un strălucit episod din istoria naţională - lupta purtată pe Dealul Spirii, cu 163 de ani în urmă, de compania din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva invadatorului otoman venit să înfrângă, prin forţa armelor, mişcarea revoluţionară de la 1848" a declarat Gabriel Motrună, colonel.

Comentarii

Ultimă oră