Sari la conținut

Mai mulţi copii au ajuns la spitalul de Boli Infecţioase din Braşov sâmbătă, din cauza unor probleme alimentare.

Pentru 50 de copii veniţi, în weekend, din Bucureşti, într-o excursie la Moeciu de Sus, distracţia s-a încheiat repede şi neplăcut, 11 dintre ei ajungând pentru câteva ore pe mâna medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, cu suspiciunea de intoxicaţie alimentară.
Caş stricat? Micii turişti au sosit la pensiunea „Liliana şi Georgel” vineri după-amiază, gazdele hrănindu-i cu supă şi friptură de pui, preparate în bucătăria complexului. La micul dejun, copiii au fost serviţi cu produse cumpărate de gazde de la hypermarket, respectiv ouă şi salam, dar şi cu câteva preparate în gospodărie, precum gem şi caş. Câteva ore mai târziu, unora dintre copii a început să li se facă rău, acuzând dureri abdominale, greţuri, vărsături şi stări diareice. Alertată, învăţătoarea care a însoţit grupul a sunat la 112, solicitând intervenţia mai multor ambulanţe. La faţa locului au fost trimise trei salvări şi un echipaj SMURD. După ce au le-a fost oferit primul ajutor, 11 au fost urcaţi în ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. După ce le-a fost administrat tratamentul specific în astfel de cazuri, micii pacienţi au fost lăsaţi să plece, întrucât nu se impunea internarea lor.
Fără autorizaţie. La faţa locului a descins şi o echipă a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, iar primul lucru constatat a fost lipsa autorizaţiei de funcţionare.  „Am descoperit că pensiunea nu avea autorizaţie sanitar-veterinară, motiv pentru care am luat măsura suspendării activităţii şi aplicarea unei sancţiuni în valoare de 20.000 de lei”, a precizat directorul DSVSA, dr. Dorin Enache. Totodată, au fost verificate toate alimentele găsite la pensiune şi au fost prelevate probe pentru laborator. „În urma analizelor preliminare, doar probele de caş proaspăt, produs în gospodăria respectivă, sunt poluate microbacteriologic, motiv pentru care au fost extinse analizele prin toate metodele”, a precizat reprezentantul DSVSA. Există suspiciuni privind existenţa stafilococului auriu sau a E-coli.
Pensiunea a mai avut parte de o verificare amănunţită. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Ionuţ Spătaru, a declarat că a fost formată o echipă de control la pensiunea reclamată de unul dintre părinţi. Comisarii au verificat până şi peturile de la sucurile băute de copii. Rezultatele vor fi gata în câteva zile.

Comentarii

Ultimă oră