Unii au spus că naveta este prea scumpă, iar alţii nu au reuşit să se acomodeze cu ritmul de muncă.
La începutul lunii, personalul medical din spitalele din Codlea, Săcele şi Victoria, care pe hârtie nu sunt închise dar a căror finanţare a fost sistată, a fost redistribuit în spitalele braşovene. Dacă în cazul medicilor situaţia a fost mai delicată, deoarece nu aveau acces la spitale de rang superior sau specialităţile lor nu erau compatibile cu necesarul unităţilor din Braşov, în cazul asistentelor medicale şi a infirmierelor s-au găsit mai uşor soluţii. "Redistribuiţii" s-au prezentat la noile locuri de muncă, dar destui au renunţat după câteva zile. Unii au spus că naveta este prea scumpă, iar alţii nu au reuşit să se acomodeze cu ritmul de muncă.
Muncă solicitantă. Potrivit managerului Spitalului Clinic de Copii, dr. Ioan Mâzgăreanu, la acest spital au fost redistribuite cinci asistente şi patru infirmiere. "Dintre asistente, două erau în concediu de îngrijire a copilului în vârstă de până la doi ani, deci au fost angajate doar „pe hârtie”, iar două şi-a dat demisia după câteva zile de la începerea activităţii. Dintre infirmiere, două au plecat după câteva zile, motivând că nu fac faţă. Medici nu am luat, deoarece nici unul nu avea specialitatea de care aveam noi nevoie", a declarat managerul.
Nici la Spitalul Judeţean Clinic Judeţean de Urgenţă nu au rămas toţi "redistribuiţii". Aici a fost repartizat un medic radiolog, de la Spitalul din Codlea, şi 40 de asistente şi infirmiere. "Dintre cele 41 de persoane acceptate, doar 35 au mai fost angajate", a declarat managerul SCJU, Marius Neculoiu.
O singură demisie. În schimb, de la Spitalul de Neurologie şi Psihatrie, din 20 de persoane angajate în urma redistribiuirii, una singură a demisionat. "Am preluat, de la spitalele din judeţ, 10 asistente medicale, trei infirmiere, patru îngrijitoare, doi medici şi un biolog. A plecat o singură asistentă, care ne-a spus că şi-a găsit un post la Maternitate", a declarat managerul unităţii, dr. Alexandru Grigoriu. La Maternitate, au fost redistribuite 15 asistente şi şase infirmiere şi îngrijitoare. Din informaţiile oferite de conducerea unităţii, trei dintre asistente au şi plecat, din cauza volumului mare de muncă.
Au rămas toţi. Singura excepţie a fost la Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Braşov, unde au fost redistribuiţi un medic, trei asistente şi o îngrijitoare, cei mai mulţi proveniţi de la Spitalul Municipal Săcele, şi nimeni nu a demisionat. "Încercăm să deschidem la Săcele o secţie a dispensarului nostru, în care să îşi desfăşoare activitatea o parte a personalului redistribuit, respectiv medicul, îngrijitoarea şi două asistente", a declarat managerul Spitalului, dr. Dan Moraru.