Sari la conținut
eroii-in-uniforma-premiile-pro-urbe

Mai mulţi reprezentanti ai forţelor de ordine au fost distinşi marţi, 22 septembrie 2020, cu ordinul „Pro Urbe”, ca o recunoaştere a faptelor deosebite din această perioadă de pandemie!

Pentru diplomaţie în scandalurile de la Teliu, Săcele şi Codlea - Ovidiu Pulca, Gheorghe Paun, Alexandru Bujoreanu, Daniel Ceclan


  Primele evenimente mai speciale s-au petrecut în preajma sărbătorilor de Paste, când, în comunităţi sărace din judeţ, au izbucnit mai multe scandaluri. Poliţiştii, poliţiştii locali şi jandarmii au intervenit prompt şi au reuşit să stopeze conflictele înainte ca acestea să escaladeze. Pentru curajul şi, în acelaşi timp, diplomaţia cu care au intervenit la Teliu, Săcele şi Codlea au fost premiaţi mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine.
Ovidiu Pulca şi Gheorghe Paun de la Poliţia Locală Codlea, Alexandru Bujoreanu, de la jandarmi, şi poliţistul Daniel Ceclan, prima persoana care primeşte o distinctie din partea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică pentru a doua oară, au fost în mijlocul evenimentelor în acele zile. Meritul lor este cu atât mai mare cu cât în luna aprilie traversam o perioadă în care România era în stare de urgenţă şi pericolul infectării era foarte mare.

Pentru „medic la nevoie” - Mihai Chiriţă


    În luna iunie, un poliţist braşovean, în timp ce mergea spre casă, a fost martorul unui accident rutier cu o victimă în stare foarte gravă. Imediat, Mihai Chiriţă a sunat la 112 să anunţe accidentul şi i-a acordat victimei primul ajutor. A fost şansa de care avea nevoie victima pentru a rămâne în viaţa iar, mai departe, cadrele medicale şi-au făcut datoria şi au salvat viaţa persoanei accidentate.


  „A împărţi binele este, în primul rând, benefic pentru cei care îl împart şi mă bucur foarte mult ca la evenimentul din iunie deznodământul a fost unul fericit pentru că, la momentul respectiv, am intervenit cumva atipic cumva faţă de serviciul poliţienesc obişnuit. Noi, aici, astăzi, am fost exponenţii unei întregi echipe, care funcţionează cu multă dăruire, cu multe sacrificii şi e o echipă foarte frumoasă de poliţişti”, a declarat comisarul şef Mihai Chiriţă, şeful Serviciului de Acţiuni Speciale din IPJ Braşov.

Pentru solidaritate - Adrian Bancilă


    Un pompier din Zărneşti a ajutat o familie săracă dintr-un judeţ din Moldova. Le-a oferit copiilor o vacanţă la munte de neuitat şi le-a reparat şi dotat casa, şi cu ajutorul colegilor care s-au arătat la fel de generoşi. Mai mult, Adrian Bancilă a cumpărat din bani proprii, la începutul pandemiei, 150 de viziere pentru medici şi cei care se aflau în prima linie de lupta cu Covid-1. „E un sentiment plăcut să poţi să ajuţi pe cineva, să vezi faţă unui copil când zâmbeşte şi trebuie să fim oameni, în primul rând, iar oamenii se ajuta intre ei”, a spus plutonierul adjutant Adrian Bancilă, angjaat al ISU Braşov.

Pentru suflet - pr. Epaminond Boroş


   După ce a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să stopeze furturile din localitatea Satu Nou, unde avea parohia, preotul Epaminond Boroş a ajuns la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului. Aici, le-a fost alături ani de zile jandarmilor, înainte şi după misiuni, precum şi de câte ori aceştia simţeau nevoia. Acum, părintele se apropie de ieşirea la pensie şi jandarmii nu-l puteau omite de pe lista eroilor comunităţii. „Este o cinste şi o onoare pentru mine să fi primit aceasta distinctie. Dedic totul colegilor mei jandarmi şi tututor persoanelor iubite. Cred că darul acesta este cel mai preţios: să dai din ceea ce primeşti, dăruind, vei dobândi întotdeauna cununi în Împărăţia lui Dumnezeu”, a spus preotul Epaminond Boroş.

Toţi cei premiati de ATOP sunt purtători ai uniformei militare. Însă şi colegii lor şi-au făcut datoria în aceasta perioada complicată pe care o traversăm şi prin distincţiile acordate, comunitatea le mulţumeşte, de fapt, tuturor.

Comentarii

Ultimă oră