Sari la conținut

Emil Boc vrea să taie subvenţiile la o parte dintre revoluţionari

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi invită pe revoluţionari, luni, în jurul orei 10,00, în faţa sediului Guvernului, la o discuţie cu privire la Legea Recunoştinţei. Decizia vine după ce premierul Emil Boc a anunţat joi, la un post de televiziune, că se doreşte să se acorde pe viitor subvenţiile doar pentru urmaşii celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din 1989.

În prezent beneficiază de ajutoare şi cei care s-au remarcat prin fapte deosebite care au dus la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi deţin certificat de revoluţionar ."Dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şi cu românii ar trebui să ne preocupe în primul rând soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi în revoluţie sau răniţi, restul cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor", a spus premierul Boc, subliniind că subvenţiile alocate revoluţionarilor într-un an reprezintă sume importante, care se ridică la milioane de euro.

Proteste în stradă. În replică, revoluţionarii îi amintesc lui Boc că ar trebui "să nu uite" că a ajuns în funcţia pe care o are în prezent datorită mişcării revoluţionare din Decembrie 1989. În plus ei ameninţă cu proteste stradale dacă Legea Recunoştinţeiva fi modificată.
"Nu mi-aş dori şi nu le (politicienilor - n.r.) doresc revoluţionari cu miile în Piaţa Victoriei. Nu suntem sindicate, nu suntem nişte profesori, nici ingineri, nici muncitori, nici militari, noi suntem cei care am ieşit, în Decembrie 1989, împotriva unui sistem. Avem curajul încă, şi dacă nu vom fi mii, cu certitudine câteva sute tot vom fi în Piaţa Victoriei şi nu cred că vreodată, atunci când revoluţionari au făcut miting, le-a stat în faţă vreo forţă", a spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Comentarii

Ultimă oră