Sari la conținut

Echipa de baschet feminin Olimpia Braşov, bătută pe teren propriu

Olimpia Braşov a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 43-86 (13-26, 7-20, 5-22, 18-18), de formaţia Universitatea Alba Iulia, într-un meci ce a contat pentru prima divizie de baschet feminin. Partida se anunţa a fi una extrem de dificilă pentru „olimpice”, având în vedere că jucau împotriva liderului la zi din campionatul intern. Ba mai mult, trupa de sub Tâmpa nu se putea baza nici pe Olga Cazac, una dintre cele mai experimentate jucătoare ale echipei, aceasta fiind accidentată. Nici Nikolic nu era în deplinătatea forţelor fizice, astfel că meciul era practic unul imposibil pentru formaţia antrenată de Dan Calancea.
Început ezitant. Braşovencele au făcut un prim sfert slab şi nu au găsit soluţii pentru a le anihila pe americancele Parker şi Harrison şi astfel trupa din Alba Iulia a reuşit să marcheze nu mai puţin de 26 de puncte în primele zece minute. Nici în atac, fetele lui Dan Calancea nu au găsit soluţii de a străpunge apărarea fetelor din Alba, doar Gabi Cursaru reuşind să puncteze de la mare distanţă. Astfel, la finalul primului sfert, Braşovul avea deja un handicap de 13 puncte pe tabela de marcaj. Sfertul secund s-a disputat în aceaşi notă şi s-a încheiat la o nouă diferenţă de 13 puncte, scor 20-7. De data aceasta, braşovencele au găsit şi mai greu drumul spre coş, însă apărarea a funcţionat ceva mai bine. Astfel, la pauza mare, olimpicele aveau de surmontat o diferenţă de 26 de puncte.
Dezastrul din sfertul trei. După odihnă, „olimpicele” au intrat în teren şi mai timorate şi timp de şase minute nu au găsit drumul spre coş. Fetele de la Alba Iulia, cu Ekaterina Abramzon în mare formă, şi-au văzut de treabă şi au punctat aproape la fiecare atac. Astfel, în cele zece minute ale sfertului trei, Cursaru şi compania nu au reuşit să marcheze decât trei coşuri. Au transformat o lovitură liberă, au înscris un coş de două puncte şi Cursaru a nimerit o dată ţinta de la trei puncte. Liderul la zi a reuşit să marcheze din nou peste 20 de puncte şi conducea înainte ultimului sfert cu 43 de puncte diferenţă.
Debut pentru puştoaice. Fără a mai avea ce pierde, braşovencele au evoluat mult mai dezinvolt în ultimele 10 minute. Jocul a mers mult mai bine şi astfel elevele lui Dan Calancea au reuşit să termine la egalitate ultimul sfert, scor 18-18. Cu patru minute înainte de finalul jocului, tehnicianul „olimpicelor” a aruncat în luptă două jucătoare de doar 14 ani, Ana Ferariu, fica fostului mare voleibalist Horaţiu Ferariu, şi Ecaterina Armanu. Ana chiar a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, după o acţiune în care a demonstrat că are un viitor frumos în baschetul românesc. „Mă bucur că am decis să le dau şansa acestor fete să debuteze în prima divizie de baschet feminin. Cred că ar fi trebuit să le las să joace mai mult. Pentru ele e foarte important că au fost pe teren alături de jucătoare foarte valoroase. Am încredre în ele şi sper ca la meciurile care urmează să joace din ce în ce mai mult şi să ajute această echipă”, a spus la final Dan Calancea. În final, Alba Iulia a câştigat meritat, cu scorul de 86-43. Pentru braşovence urmează miercuri, pe teren propriu, jocul cu formaţia din Iaşi.
Următorul meci e important. Tehnicianul braşovencelor, Dan Calancea, nu era foarte încântat de evoluţia echipei sale, însă a spus că are încredere că fetele se pot motiva şi pot învinge Iaşiul în partida următoare. „A fost un meci în care am întâlnit liderul campionatului şi una dintre echipele cu şanse mari la titlu de campioană. Mă aşteptam la ceva mai mult din parte fetelor mele, însă mult mai important este meciul cu formaţia din Iaşi. Moldovencele alcătuiesc o echipă mult mai accesibilă şi sunt convins că putem câştiga acest joc”, a declarat, la finalul partidei cu Alba Iulia, Dan Calancea. R.T.

Comentarii

Ultimă oră