Sari la conținut

E oficial! Peter Mikula e noul antrenor al Fenestelei

Slovacul Peter Mikula este noul antrenor al echipei de hochei pe  gheaţă Corona Fenestela 68 Braşov. Tehnicianul slovac a intrat repede în  pâine şi a condus ieri primul antrenament al braşovenilor. „Nu pot să  vorbesc prea multe despre ce am găsit aici, pentru că am lucrat cu ei  doar o oră. Este adevărat că pe unii dintre ei i-am antrenat la HC  Csikszereda, dar a trecut destul de mult timp de atunci”, ne-a declarat  noul technician al formaţiei de sub Tâmpa, slovacul Peter Mikula.  Antrenorul slovac a semnat o înţelegere pe trei luni cu formaţia  braşoveană.

Kovacs şi Elod rămân la echipă. Ratare câştigării  Cupei României le-a fost fatală antrenorilor Laszlo Kovacs şi Antal  Elod. Cei doi şi-au depus demisia după încă un meci pierdut în faţa  coşmarului din acest sezon, Steaua Rangers Bucureşti, în Liga Mol, pe 27  decembrie. Conducătorul clubului de sub Tâmpa, Emilian Cernica, a  început căutările şi după o săptămână şi două zile, echipa are un nou  antrenor în persoana lui Peter Mikula. Tehnicianul slovac a mai pregătit  în România formaţia HC Csikszereda, în urmă cu şase ani. Mikula a  activat mai mulţi ani în extraliga slovacă şi îi cunoaşte bine pe  compatrioţii săi de la Corona Fenestela, Polc, Barincka, Rajcak şi  Filip. Laszlo Kovacs şi Antal Elod vor rămâne în continuare la echipă şi  îl vor ajuta pe Peter Mikula, care are o înţelegere valabilă trei luni.  „Cei din conducerea clubului au hotărât ca Laszlo Kovacs şi Antal Elod  să rămână lângă echipă. Eu nu am nicio problemă în a colabora cu ei.  Chiar mă bucur că vor rămâne, pentru că trebuie să punem cu toţii umărul  pentru a ne îndeplini obiectivele”, a mai spus tehnicianul slovac.

Debut contra lui Miskolc. Tehnicianul slovac va  debuta pe banca braşovenilor în această seară de la ora 19:00, când  Corona Fenesteal 68 Braşov întâlneşte pe propriul teren formaţia  maghiară Miskolc. Partida contează pentru Liga Mol. „Nu  îi cunosc pe cei de la Miskolc, nu i-am văzut şi nici nu mă  interesează. Pentru mine este foarte important ca băieţii să respecte  ceea ce lucrăm la antrenamente. Dacă noi vom reuşi să ne facem jocul  nostru atunci totul va fi bine. Cel mai important este ca hocheiştii de  la Braşov să înţeleagă ce vreau eu de la ei şi atunci cred că vom putea  face lucruri frumoase împreună”, a spus Peter Mikula. În clasamentul la  zi al Ligii Mol, Corona Fenestela 68 Braşov ocupă locul 4, cu 44 de  puncte. Braşovenii vor juca duminică pe patinoarul din Parcul Tractorul  împotriva maghiarilor de la Ujpest Budapesta, iar marţi vor da piept tot  pe propriul teren cu cei de la Sapa Fehervar.

Obiective îndrăzneţe. După ce au ratat câştigarea  Cupei României, hocheiştii braşoveni vor să se răzbune în Liga Mol şi în  campionat. Ei vor să aducă un trofeu pentru suporterii braşoveni. „Cu  siguranţă, acum după ce am ratat câştigarea Cupei României, obiectiele  noastre se îndreaptă către câştigarea Ligii Mol sau a Campionatului  Naţional. Suntem convinşi că va fi foarte greu, pentru că suntem în  luptă directă cu echipe foarte bune, dar avem şansa noastră. Am  demonstrat că putem juca de la egal la egal cu orice adversar”, a spus  hocheistul celor de la Corona Fenestela 68 Braşov, Andrej Rajcak. (R.T.)

Comentarii

Ultimă oră