Sari la conținut

Imaginaţia patronilor depăşeşte orice limită atunci când vine vorba de atragerea unui număr cât mai mare de clienţi. Un restaurant de lux din Braşov ar putea avea în meniul de Paşte, doar la comandă,  atenţie, friptură din carne de cangur! Maeştrii bucătari dau asigurări câ mâncarea face parte din categoria delicateselor: carnea exotică fiind recunoscută ca fiind săracă în grăsimi şi cu un conţinut ridicat de proteine.

După ce a câştigat un concurs gătind carne de cangur, bucătarul şef al unui restaurant de lux din Braşov se pregăteşte intens pentru a satiface gusturile clienţilor pretenţioşi. Aşa că în bucătăria localului e forfotă mare şi toată imaginaţia este pusă la bătaie pentru realizarea unei fripturi din carne exotică.
"Avem aici carnea de cangur pe care au am pus-o la marinta cu usturoi şi roz-marin este o carne foarte slabă are aproape de yeo la sută grăsime dar este foarte bogată în proteine. După cum vedeţi are culoarea asemănătoare cu cea a cărnii de vită şi este foarte fragedă", declară Cornelia Ghişoi, bucătar şef.  Turiştii care vor să petreacă Paştele la munte şi vor, ca pe lângă bucatele tradiţionale, să guste şi carne de cangur, trebuie să ştie că aceasta se va aduce doar la comandă, care se va face cu cel puţin 2 săptămâni înainte. Reţeta de autor aparţine Corneliei Ghişoi, bucătarul şef al unui local de 5 stele din oraş.
Dacă vreţi să aveţi pe masă de Paşte o astfel de friptură, trebuie să ştiţi că veţi scoate din buzunar 60 de euro pentru o porţie.

Comentarii

Ultimă oră