Sari la conținut

Două firme braşovene sunt „vedetele” Bursei pe 2012

Specialiştii în brokeraj recomandă jucătorilor la Bursă să mizeze pe acţiunile a două companii braşovene – Condmag şi Ropharma. Potrivit acestora, Condmag are unul dintre cele mai solide bilanţuri dintre companiile de pe bursă (nu are credite bancare semnificative) şi este totodată una dintre cele mai ieftine acţiuni.
Firma dispunea la 30 septembrie de lichidităţi de 27,7 milioane de lei care ar putea susţine cu dividende şi Dafora (firma-mamă) în cazul în care aceasta s-ar confrunta cu o incapacitate de plată. Un alt motiv este că acţiunile au pierdut două treimi din valoare anul trecut, iar Alexandru Tătar, directorul general al Condmag, a cumpărat constant acţiuni în ultima perioadă, precizează bzb.ro.
În ceea ce priveşte Ropharma Braşov, specialiştii mizează pe managementul companiei, omul de afaceri Mihai Miron, fondatorul societăţii, fiind unul dintre cei mai de succes antreprenori de pe piaţa farmaceutică din România. Compania a avut o dezvoltare explozivă, afacerile Ropharma majorându-se de 10 ori în ultimii şapte ani şi pe fondul unor fuziuni şi achiziţii, iar profitabilitatea s-a îmbunătăţit substanţial pe măsură ce firma a acumulat masă critică. Acţiunile Ropharma au fost penalizate sever anul trecut cu o scădere de 37%.     S.D.

Comentarii

Ultimă oră