Sari la conținut

Doi poliţişti din Braşov au devenit eroi ai comunităţii

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov s-au reunit la sediul Secției de Poliție din Poiana Brașov, într-o ședință în cadrul căreia titlul „Erou al comunității”, pe anul 2011, a fost decernat agenților principali de poliție Laurențiu Ababei și Florin Giorgian Mironcic, pentru acte de curaj și devotament în slujba comunității. Cei doi agenți își desfășoară activitatea la Secția nr. 2 de Poliție, respectiv la Secția nr. 3 de Poliție din Brașov, ambii fiind încadrați la Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare. De-a lungul anilor, ei s-au remarcat prin rezultate profesionale foarte bune. Bunăoară, în noaptea de 21/22 octombrie 2011, în urma unei sesizări telefonice, Laurențiu Ababei a reușit să identifice și să prindă în flagrant un grup de șase infractori care aveau la activ mai multe furturi din locuințe și din sediile unor societăți comerciale.

La rândul său, în data de 20 octombrie 2011, Florin Giorgian Mironcic a depistat trei persoane urmărite la nivelul municipiului Brașov deoarece săvârșiseră un furt. În urma cercetărilor s-a constatat că acest grup infracțional avea la activ mai multe fapte penale. De menționat este faptul că înainte de a fi polițist, Florin Giorgian Mironcic s-a făcut cunoscut pe plan sportiv. El a fost canoist, obținând multe titluri de campion mondial și european. La Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, a ocupat un onorant loc patru.

Pentru determinarea și spiritul civic de care au dat dovadă, cei doi polițiști au primit din partea conducerii ATOP câte o diplomă de merit și un premiu în valoare de 1.400 de lei. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră