Suma, care ar fi făcut posibilă reabilitarea a aproximativ 100 de kilometri de drum, se va cheltui pe opritoare de viteză, indicatoare de circulaţie, scuaruri şi marcaje. La începutul lunii ianuarie, Ministerul Transporturilor a anunţat că va investi în DN 1 alte 88 de milioane de euro, din care în jur de 23 de milioane de euro sunt fonduri europene. Celelalte 65 de milioane sunt bani de la buget.
65 de milioane de euro pe „mărunţişuri”. Cu şase ani în urmă, în 2005, CNADNR a pierdut finanţarea oferită de Banca Mondială, tot pe un proiect privind siguranţa traficului pe DN 1. Conform „Jurnalului Naţional”, cele 65 de milioane de euro vor fi folosite pentru a se identifica „punctele negre” de pe DN 1. Această sumă ar fi făcut posibilă, spre exemplu, reabilitarea a aproximativ 100 de kilometri de drum. Banii se vor toca însă pe opritoare de viteză, indicatoare de circulaţie, scuaruri sau treceri de pietoni. Bineînţeles, tot cu firmele de casă ale patidului de guvernământ.
60 de milioane de euro s-au dus deja pe Braşov-Sibiu. Proiectul adus la viaţă în acest moment de Ministerul Transporturilor, zace însă de ani buni în sertarele CNADNR, fondurile europene de aproape 23 de milioane de euro fiind bani alocaţi României pentru preaderare. DN 1 a avut de altfel mai multe încercări de modernizare. Ultima reabilitare, care abia s-a încheiat, a durat vreo patru ani. CNADNR a împărţit în trei sectoare cei 100 de kilometri ai DN 1 dintre Braşov şi Sibiu. 60 de milioane de euro au fost plătiţi pentru reabilitarea porţiunii care leagă cele două judeţe.
Mulţi bani scurşi pe lângă. La sumele iniţiale date pe lucrări s-au mai adaugat alte 10 milioane de euro. Banii au fost plătiţi de Companie pentru pretenţiile cerute de constructori. În urma solicitărilor, antreprenorul care s-a ocupat de reabilitarea DN1, porţiunea dintre Braşov - Şercaia, a fost „despăgubit” de Companie cu aproape 5.000.000 de euro. Porţiunea imediat următoare a DN 1, între Şercaia şi limita judeţelor Braşov şi Sibiu, a costat statul român alte 2.300.000 de euro, fără TVA. Şi consultanţa pentru supervizarea lucrărilor a scos bani frumoşi. Printr-un act adiţional din 2008, serviciile de consultanţă pentru Proiectarea şi Supervizarea Lucrărilor de Reabilitare a DN 1 Braşov – Sibiu, realizate de SC SPEA INGINERIA EUROPEA SA au fost evaluate la aproape 1 milion de euro.