Sari la conținut

Din ce în ce mai frig! Minus 26 de grade la Braşov

Gerul năprasnic a pus stăpânire pe depresiunea Braşovului în această dimineaţă şi s-a simţit diferenţa faţă de zilele trecute când judeţul nostru era sub avertizare cod galben de ger. Acum la cod portocaliu de frig la staţia meteo de la Ghimbav mercurul din termometre a arătat minus 26 de grade Celsius în jurul orei 6. Este cea mai scăzută temperatură înregistrată la Braşov din acest sezon rece. Codul portocaliu de ger e valabil până vineri în 37 de judeţe din ţară. (A.M.)

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi, fulare etc. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi locurile aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor - evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător. De asemenea, locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător, iar utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, trebuie evitată.

Comentarii

Ultimă oră