Sari la conținut

REVENIRE Tribunalul Mureş a respins, marţi seară, propunerea formulată de DIICOT Târgu Mureş privind arestarea preventivă a cinci persoane acuzate de spălare de bani şi evaziune fiscală cu material lemnos, hotărând că acestea vor fi cercetate în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Treisprezece persoane, între care cinci cu funcţii de conducere sau de control la ocoale silvice din Harghita şi Mureş, dar şi doi consilieri sunt cercetate pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de aproape şapte milioane de lei, fiind acuzate că tăiau ilegal material lemnos. Potrivit unui comunicat de presă transmis, de reprezentanţii DIICOT Târgu Mureş, în dosar sunt cercetate 13 persoane pentru constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi ilegale de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, precum şi în activităţi infracţionale pe linie economică.

Luni seară au avut loc percheziţii la 17 locuinţe, la sediul a trei firme şi la locul de muncă a 11 persoane din Harghita şi Mureş. În urma acestor acţiuni coordonate de DIICOT Târgu Mureş, 11 persoane au fost aduse cu mandat la sediul instituţiei, unde au fost audiate, iar şase au fost reţinute, faţă de restul fiind luată măsura obligării de a nu părăsi ţara. Totodată, au fost ridicate acte contabile de la mai multe societăţi cu obiectul de activitate în exploatarea şi prelucrarea lemnului. Marţi, DIICOT Târgu Mureş a formulat o propunere de arestare preventivă faţă de cinci persoane, iar aceasta a fost înaintată Tribunalului Mureş, care urmează să decidă. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră