Sari la conținut

Declaraţia prefectului Ion Gonţea la ieşirea de la DNA (VIDEO)

Prefectul Braşovului Ion Gonţea a declarat că a fost chemat la DNA pentru că "o persoană a făcut referire la numele" lui în dosarul în care fostul şef al OPC Braşov este acuzat de luare de mită, iar procurorii au vrut să-i pună câteva întrebări. Gonţea mai spune că Ionel Spătaru îşi cam depăşea atribuţiile de serviciu pentru că participa personal la activităţile de control în pieţe. "El nici nu avea ce căuta acolo. Strict pe activitatea de control era nominalizată altă persoană. Dar el îşi cam depăşeşte atribuţiile de serviciu. Eu am stabilit, prin mai, prin ordin de prefect, să se efectueze controale în pieţe cu echipe mixte, cu reprezentanţi de la mai multe instituţii - OPC, Garda Financiară, SDVSA şi DSP - şi fiecare să-şi vadă de felia lui", a spus Gonţea.

Gonţea a mai spus că a fost întrebat de procurori dacă i s-au oferit vreodată bani pentru a interveni în cazul unor controale în pieţe. "Am fost întrebat dacă ştiam de mită şi dacă am fost influenţat sau aveam vreo promisiune de vreun ban. Am răspuns că n-am făcut niciun demers şi că eu nu lucrez decât cu hârtii scrise, cu documente", a mai spus prefectul. (D.K.)

UPDATE. Pe lângă primarul Braşovului, au mai fost audiaţi şefii Prefecturii şi ai instituţiilor care au controlat piaţa agroalimentară en-gros din Stupini, potrivit newsbv.ro. (L.A.)

Citeste si

George Scripcaru, audiat la DNA Bucureşti


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră