Sari la conținut

Debut cu victorie pentru România la CM handbal

În primul joc de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia, tricolorele au dat peste arţăgoasa echipă a Tunisiei. Un joc facil la prima vedere pentru fetele lui Radu Voina, care şi-au complicat singure existenţa pe parcursul jocului, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine. România a învins Tunisia cu 30-28 (14-15) şi joacă împotriva Cubei (luni, ora 15.00), pentru îmbunătăţirea palmaresului.
S-au încălzit mai greu. Favorită clară pe hârtie, România a avut ceva emoţii în jocul contra Tunisiei. Africancele conduceau cu 3 goluri când mai era doar un sfert de oră de joc, şi staff-ul României privea cu uimire la tabelă. Selecţionerul Radu Voina a declarat, după joc, că meciul a fost câştigat numai după ce a fost obligat să schimbe sistemul de apărare. "Să punem tot ce s-a întâmplat cu Tunisia pe seama faptului că a fost primul meci. Dar dacă mergem în profunzime, n-am jucat grozav astăzi. Chiar dacă am întors situaţia în repriza secundă, schimbând sistemul de apărare, celelalte fete au fost prea pasive şi prea bune, în sensul agresivităţii, iar în atac au fost foarte multe prostii individuale sau încercări de rezolvări personale, ceea ce nu merge nici măcar în faţa Tunisiei.
Dăruinţă, egal victorie! Interul stânga al naţionalei, Adina Fiera, a declarat că fetele au intrat şi mai motivate după pauză, atunci când Tunisia conducea cu 15-14. "Ne-am dăruit la maxim pe teren. E cel mai important că am câştigat, nu am făcut cel mai bun meci astăzi. De la pauză ne-am ambiţionat mai tare. Ne-am dat seama că nu e o situaţie plăcută şi că se poate întâmpla ceva rău. Din acest meci am învăţat că dacă greşeşti mai puţin, câştigi. E greu cu o echipă cum e Cuba să-ţi dai seama ce nivel au într-o partidă cu Brazilia. Fiecare meci va fi foarte greu. Nu se aştepta nimeni să stăm atât de aproape de Tunisia, ca scor", a declarat Adina Fiera
Manea, menajată două jocuri. Tricolorele stau la această  oră într-un singur pivot de meserie: Chintoan, de la U Cluj. Oana Manea s-a accidentat în jocul cu Tunisia, şi chiar dacă vorbim de o accidentare uşoară (întindere de ligament colaterale, la genunchiul stâng), Voina a decis să menajeze jucătoarea Oltchimului, la partidele cu Cuba şi Japonia. “Sunt încă supărat, pentru că accidentul Oanei Manea s-a făcut din cauza stilului nostru de a băga mingea în orice condiţii spre pivot. Iar Oana era înconjurată de trei adversare. A primit în aceste condiţii o minge, s-a bătut pentru ea şi s-a accidentat. Doamne fereşte să nu fie ceva mai grav", a susţinut Radu Voina. Manea a lipsit de la antrenamentul de duminică dimineaţa, fiind lăsată la hotel de selcţioner, pentru recuperare.
Pas înainte. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat la finalul partidei câştigate de România că a fost un meci mai puţin reuşit, însă a contat mult că fetele au crezut în victorie până la final. "Este doar primul pas spre semifinale, chiar dacă meciul nu a fost aşa de simplu cum ne aşteptam. Mi-a plăcut sportivitatea de pe teren şi felul în care ambele echipe şi-au apărat şansa, dar şi faptul că fetele au crezut în victorie până la final. M-a surprins plăcut Tunisia, despre care cred că are valoare. Jocurile ulterioare vor demonstra acest lucru, iar în caz contrar, înseamnă că noi am fost vinovaţi în meciul de astăzi", a declarat Cristian Gaţu.

Comentarii

Ultimă oră