Sari la conținut

De ce e periculos tronsonul din DN1 unde a avut loc accidentul lui Huidu

Comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere a explicat pentru www.jurnalul.ro de ce zona în care s-a produs cumplitul accident în care a fost implicat Şerban Huidu este una periculoasă. „Pentru că te îmbie la viteză”, este explicaţia lui Diniţă.


Conform şefului Poliţiei Rutiere, porţiunea de coborâre de la Timişul de Sus până în zona Dârste, aproape de municipiul Braşov, este un tronson care are câteva particularităţi, fiind un final de tronson al drumului dintre Predeal şi Brasov. „La începutul tronsonului – atunci când ieşi din Predeal – ai o succesiune de curbe foarte strânse. Practic, sunt serpentine, nu ai unde să dezvolţi viteză, se creează coloane întregi de maşini atunci când drumul este aglomerat.Tronsonul ăsta de drum este în pantă, deci sporeşte viteza autoturismului prin inerţia lui. Are câteva curbe, unele sunt mai largi, dar unele sunt şi strânse. Alternează şi cu segment de drumn drept. În aceste condiţii, este un comportament normal şi este testat deja. Toţi cei care ies şi termină coborarea de la Predeal aproape de Braşov sunt tentaţi să apese pedala de acceleraţie”, spune Diniţă.
„A te angaja în depăşire pe un astfel de tronson fără să ai vizibilitate, e clar sinucidere curată sau este pur şi simplu inconstienţă.” a concluzionat Diniţă.

Comentarii

Ultimă oră