Sari la conținut

Federaţia Română de Curling a anunţat lansarea oficială a sportului  olimpic curling în România. Lansarea va avea loc în perioada 9-11  septembrie la Braşov în cadrul unui turneu internaţional ce se va  desfăşura la patinoarul din Parcul Tractorul. Curling Open Romania 2011  este un turneu internaţional cu participarea a şapte ţări. România va  participa cu loturile naţionale, Ungaria se va prezenta cu naţionala de  seniori, Serbia cu naţionala masculină, Bulgaria de asemenea cu  naţionala masculină, Danemarca va fi prezentă la Braşov cu naţionala de  mixt, din Croaţia vor ajunge sub Tâmpa vice-campionii iar din Polonia va  participa o echipă de prima ligă.

Sâmbătă, 10 septembrie 2011, între orele 14:00 – 20:00, oricine poate participa la sesiuni de iniţiere in curling, în care va beneficia de ajutorul oferit de către instructori certificaţi ai World Curling Federation şi de echipamentul pus la dispoziţie în mod gratuit de Federaţia Română de Curling. Mai multe detalii aici.

Despre curling. Fiind unul dintre cele mai vechi sporturi de echipă din lume – prima piatră descoperită datează din 1511 – curling-ul a devenit  sport olimpic în 1924. Numărul practicanţilor este, la nivel mondial, de aproximativ 1.500.000, fiind unul dintre sporturile cu cea mai rapidă rată de creştere la ora actuală.

Comentarii

Ultimă oră