-Un consum moderat de bere poate îmbunătăţi funcţiile sistemului cardiovascular.
- Singurul aliment ce nu se deterioriază este mierea.
- Vinul roşu este un ingredient esenţial pentru a ne menţine în formă, se ştie de mult timp că ajută la prevenirea cancerului şi la protejarea arterelor.
- Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente să ne trezească dimineaţa.
- Consumul exagerat de şuncă poate afecta plămânii, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani.
- Ciocolata, ale cărei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefică şi pentru creier, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină cerebrală.
- Dieta alimentară bogată în fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumătate riscul de apariţie a cancerului la sân.
- Peştele gras, bogat în omega 3, reduce riscul de apariţie al cancerului de prostată
- Cafeaua reduce cu 60 % riscul de apariţie a diabetului de tip 2.
- Sucul de morcov este un preţios ajutor al celor care suferă de digestie dificilă sau lipsa poftei de mâncare.