Pregătirile pentru prima zi de şcoală s-au terminat, aşa că acum părinţii şi bunicii se ocupă de „garnisirea” cămării cu conserve, zarzavaturi şi murături. Printre cele mai populare preparate se numără zacusca, salata de vinete şi murăturile. Cumpărăturile se fac întotdeauna din piaţă, unde marfa este cea mai ieftină. Piaţa Dacia, are preţurile cele mai mici din oraş, aşa că pe aici „roiesc” în fiecare zi braşovenii. Ţelina se dă cu un leu, ceapa albă costă 2 lei, fasolea verde a 3 lei kilogramul. Tot cu atât se vând ardeii graşi, iar roşiile de grădină costă între unu şi 2 lei 50 kilogramul. Preţurile sunt accesibile pentru pensionari, însă legumele „nu sunt suficient de ieftine” în raport cu veniturile oamenilor. Producătorii nu sunt tocmai mulţumiţi, dar nu se plâng nici că li se strică marfa pe tarabă. Cămările şi pivniţele nu vor fi tocmai pline în această iarnă. Bzb.ro notează că din cauza recesiunii, braşovenii nu vor cheltui mai mult de 300-400 de lei pe conserve, şi murături.