Sari la conținut

Cum se desfășoară slujbele bisericești după 15 mai 2020

cum-se-desfasoara-slujbele-bisericesti-dupa-15-mai-2020

Slujbele sunt interzise de la 15 mai în interiorul bisericilor, acestea fiind permise doar în aer liber, după cum arată legea care prevede starea de alertă. De asemenea, credincioși trebui să respecte și regula de distanțare socială. În contextul acestor măsuri, episcopia Maramureșului și Sătmarului i-a anunțat pe credincioși în ce condiții se pot duce la biserică.


    „Din 15 mai starea de urgență se ridică și se revine la starea de alertă. Pericolul, deși nu mai este atât de mare, nu a trecut cu totul. Prin urmare, Sfânta Patriarhie și responsabilii din Guvern de gestionarea acestei situații, au hotărât să se revină la practica de la începutul pandemiei.

Începând cu ziua de duminică, 17 mai, Sfintele Slujbe se vor ține în aer liber, în fața bisericilor, sau pe altarele de vară, cu respectarea distanței de 1,5 metri între persoane și purtarea măștii de protecție de către credincioși.


         Întrucât Patriarhul României, în consultare cu Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, au hotărât instituirea unei măsuri trecătoare și credem, scurtă, aceea de amânare a administrării Sfintei Euharistii în public, în cadrul Sfintei Liturghii, continuând, însă, să dăruim credincioșilor Sfânta Euharistie în situațiile care impun acest lucru și după regulile pe care le-am respectat și în perioada Postului Mare, vă îndemnăm să respectați această hotărâre.

Pentru mângâierea și binecuvântarea credincioșilor participanți la slujbă, preoții vor mirui credincioșii cu untdelemn sfințit după Sfânta Liturghie, iar aceștia vor lua, la casele lor, pe parcursul săptămânii, Aghiasma Mare, pe nemâncate, spre sfințire și spre întărire.


     În ceea ce privește săvârșirea Sfintelor Taine și a celorlalte servicii religioase, se vor respecta recomandările date de Sfânta Patriarhie și autoritățile sanitare”, transmite Episcopul Maramureșului și Sătmarului pe Facebook.

Comentarii

Ultimă oră