Un prim pas în decorare ar putea fi achiziţionarea unor piese de calitate.n Economisirea nu trebuie luată în calcul în această situaţie, ca şi produsele second hand, de altfel. Aparatele electronice, în mod obligatoriu, trebuiesc cumpărate noi.
Poate fi vorba de second hand doar atunci când se doreşte achiziţionarea unor piese de mobiler vintage, clasic sau vechi.
Scaunul. „Tronul” are un rol foarte important în acest mini-regat. Din păcate, există foarte multe scaune, aşa-zis ergonomice, de foarte proastă calitate. Confortul şi chiar sănătatea sunt principalele elemente furnizate de un scaun. La acestea se pot adaugă comoditatea, rezistenţa, durabilitatea, relaxarea şi altele. Culoarea, modelul, construcţia, dimensiunile, forma şi celelalte caracteristici, trebuiesc alese în funcţie de personalitate (nu se ţine cont de părerea nimănui).
Rechizite. Rechizitele şi produsele de papetărie sunt de multe ori greu de găsit sau accesat la serviciu. Acasă, însă, foarfecele, capsatoarele, perforatoarele, agrafele, pixurile, riglele, hârtia, etc., ar trebui să se găsească din abundenţă. Aici nimeni nu le împrumută şi nimeni nu atrage atenţia asupra consumului.
Lumina. Iluminatul pe bază de neon, specific firmelor, ar trebui înlocuit cu lămpile de birou, veioze sau alte corpuri de iluminat. Este recomandat lucrul la lumină naturală, deoarece este mult mai sănătos şi mai puţin obositor. De aceea, ferestrele ar trebui să fie cât mai lărgi şi neacoperite pe durata zilei. Pentru ca personalizarea biroului să fie întregită, biroul poate fi umplut şi decorat cu diferite jucării, postere, bibelouri, statuete, diplome, fotografii, căni, etc.
Ambianţă. În completare, din boxe poate să răsune muzica preferată, indiferent de gen sau de volum. Mâncarea sau băutura preferată poate fi nelipsită din farfurii, pahare sau ceşti. Dacă pentru pisică sau căţel nu mai este loc, atunci un acvariu cu peşti, rozătoare sau reptile, poate constitui o companie plăcută şi relaxantă.