Sari la conținut

Două braşovence, vedete de cabaret, s-au săturat de cum se face în România, politică! De aceea, s-au hotărât că este momentul să se implice mai mult!

Lucica şi Nicola vor să se lanseze într-o campanie electorală. Una dintre ele vrea conducă destinele orașului de la Poalele Tâmpei, cealaltă crede că are șanse să ajungă senatoare.
Este lumea pregătită pentru aşa ceva? Lucica nu este sigură de succesul în politică, din cauza mentalității. „Există totuși o diferență între mentalitatea europeană și cea de aici, din România. Străinii sunt mult mai deschiși, văd altfel omul. Totul pornește de la civilizație. Românii sunt mai reticienți. Într-adevăr suntem o societate crestină, dar cred că mai mult de suprafață. Nu toți sunt așa, nu vreau să generalizez, dar noi am trăit foarte multa vreme fără a avea acces la informație și, după atâția ani, ne dăm seama că lucrurile nu se schimbă așa, de la o zi la alta! Din fericire, nu mai e un subiect tabu“.
Nutreşte să creeze o nouă formaţiune. De ce nu ar exista și un partid pentru travestiţi? Este un moment prielnic pentru ele să se implice mai mult în viața societății în care trăiesc. „De ce politică? De ce nu? Toată lumea a intrat în politică și toată lumea se pricepe la politică! Este o modă, nu contează dacă ai habar de ceea ce trebuie sa faci”, apreciază Lucica, iar Nicola o completează: „O să strângem cele 5.000 de semnaturi necesare și o să vedem cum o să fie”. Nicola își dorește fotoliul de primăriță, însă prioritățile sale par a fi apropiate de cele ale actualului administrator al banilor publici, George Scripcaru: sensuri giratorii dublate de semafoare, flori și asfalt cât cuprinde.
În schimb, Lucica are proiecte prin care vrea să schimbe viața celor care au de suferit din cauza măsurilor de austeritate luate de Emil Boc. Viitoarea senatoare Lucica se gândește la îndulcirea vieții bunicilor, care, în această perioadă de criză, se descurca din ce in ce mai greu pensiile de mizerie.
Lucica este îngrijorată că vârstnicii nu mai au bani nici măcar pentru medicamente. De asemenea, în atenția ei sunt și tinerii care nu au unde să lucreze după ce își termină studiile. Lucica face parte din această categorie, fără doar și poate. A terminat ingineria la Universitatea „Transilvania“ și nu s-a putut angaja, pentru că nu avea experiență.
Shakira, Las Troyas. Acum, extra job-ul Lucicăi este legat de show-urile travesti. Ea face parte din trupa Las Troyas, cu care colaboreaza în funcție de timpul ei liber. Pe scenă, alături de cea mai tare trupă de travesti și-a ales numele de Shakira. Pentru a arăta așa pe scenă, e nevoie de experiență.
„Ani de experiență! La început aveam un singur creion negru, cu care îmi făceam și ochii și buzele și îmi făceam și cinci-șase pistrui, că mi se păreau mie interesanți. Am fost într-un club unde am văzut un spectacol de gen și mi-a plăcut și am zis să încerc și eu. Mi-a plăcut și mă simțeam bine așa machiată, plus că am văzut și reacția publicului. Eu am avut și norocul să ajung la București și să dau de trupa de travesti nou înființată Las Troyas, care m-a și cooptat în spectacole. Pentru mine a fost un vis. Am avut și apariţii la TV, în presă, am avut apariții pe marile scene, unde am cunoscut mari cântăreți, actori”, ne-a povestit Lucica.
„Eu am lucrat la un teatru de estradă. Se numea Trianon. Acolo am interpretat dublu rol: când de femeie, când de băiat și de-atunci am început să dezvolt această idee. Pentru a mă machia «profi» am urmat cursuri de specialitate”, ni se destăinuie Nicola.
Criza mondială. Lucica și Nicola știu, poate, mai multe despre criză, pentru că au trăit în străinătate, dar evident au aflat chiar pe pielea lor ce înseamnă recesiunea românească. Am putea spune că ambele cunosc fenomenul mai bine chiar decât primul ministru al Romaniei, Emil Boc.
„Criza economică există şi ţi-o adâncești tu și mai tare dacă îi asculți pe cei care conduc această țară, pentru că ei sunt cei mai deștepti, cei mai tari, cei mai buni, încă din momentul în care ei au ajuns acolo la conducere”, crede Lucica. „Criza economică cred că va mai dura încă o perioadă de timp, ținând cont că ea exista și în Europa. Noi ne-am întors de curând din străinătate. Cred că va mai dura cel puțin un an sau poate mai mult”, apreciază si Nicola.
Travesti este o artă. Cele două ar avea șanse să fie votate de brașoveni, pentru că deja sunt cunoscute. Lucica și Nicola pot profita, din plin, de faptul că sunt celebre, pentru că sunt chemate în multe cluburi pentru show-uri.
„Travesti-ul este un spectacol. Se practică din cele mai vechi timpuri. Pe vremea lui Shakespeare piesele de teatru erau jucate de bărbați, indiferent de rol, că erau pentru bărbați, că erau pentru femei... iar travestiul la noi, în România, se poartă. Sunt mari actori care au făcut travesti: Arșinel, Bendeac, cea mai buna Coana Chirița a fost jucată de un bărbat!”, ne spune Lucica.  
Până la alegerile locale, Lucica și Nicola mai au timp să se gândească, dar un lucru este sigur: cele două vor continua să apară pe scenele Cluburilor. „Mai mult decât un spectacol, travestiul e o artă. Nu oricine își pune un fond de ten pe față, își pune o perucă și îi ia rochia bunicii din dulap, poate face un spectacol travesti. E importantă atitudinea, personalitatea, jocul de scenă, dacă vreți! Trebuie să intri în rolul pe care îl joci“, precizează si Nicola.   Este un mod de viață, spun cele două. Lucica și Nicola câștigă bani pe spectacolele pe care le au și, automat poate fi considerat un mod de viață.

Show-urile travesti sunt în trend
„E un trend. Cluburile din România au copiat din Europa. Proprietarii de cluburi încearcă să atragă prin organizarea de show-uri de travesti, dar suntem chemați și la petreceri obișnuite, care ies astfel din norma clasică a petrecerilor. Sunt câteva trupe travesti în România. Sunt trupe deja consacrate, însă una singură este foarte cunoscută și se cere pe piață. Vorbesc de Las Troyas”, spune Lucica. Un spectacol de travesti, unde totul e foarte glamur, foarte sclipitor, cu multe pene. În viața de zi cu zi, cele două nu ies deloc din obișnuit.
„Merg la serviciu, e aceeași rutină pe care o are fiecare. Totul se schimba seara, în week-end-uri, când avem spectacole. Atunci totul se schimbă. N-o să ne vedeți niciodată în Piața Sfatului, la ora prânzului îmbracați în rochii la plimbare”, mai zice Nicola.
   Un lucru este sigur! Dacă ar încerca să candideze în Italia, norocul ar fi de partea lor. Să ne amintim de vestita Ciciolina. Mai nou, fosta vedetă porno şi fost deputat italian, a decis să îşi relanseze cariera politica prezentându-se drept candidat la primăria din Monza. (A.L.) VEZI aici emisiunea video Puterea Evei, cu Nicola şi Lucica

Comentarii

Ultimă oră