Sari la conținut

„Cu inima la teatru – heART” - Spectacol caritabil la Brașov

cu-inima-la-teatru-heart-spectacol-caritabil-la-brasov

Turneul Național „Cu inima la teatru – heART” ajunge la Brașov!

Joi, 23 noiembrie 2017, Cuibul Artiștilor le propune brașovenilor o seară de teatru în scop caritabil, în cadrul turneului național „Cu inima la teatru – heART”.

Spectacolul va avea loc la Cinema One (în incinta Mall-ului Coresi - Strada Zaharia Stancu nr.1, Brașov), începând cu ora 19.


   Intrarea este liberă, iar donațiile acumulate pe durata turneului se vor transforma într-o bursă pentru un tânăr artist.

Pe parcursul turneului, Cuibul străbate 13 orașe din România, ofernid spectacole.


    Spectacolul pus în scenă poartă o denumire simbolică: „Aventuri contemporane”.

6 povești, cu sau fără legătură între ele, descriu un tablou al societății de astăzi, într-o tentă comică. Fiecare scenă este compusă din relațiile dintre două sau trei personaje, care scot în evidență diferitele tipuri de aventuri pe care le regăsim în societate. 15 tipologii diferite de oameni prezintă viața cu ironie, cu dragoste, cu vulnerabilitate, cu joacă, cu dramatism sau cu nerv.

Distribuție:


Vlad Basarabescu – Absolvent UNATC / Actor la Teatrul Mic
Frederic Negrescu – Absolvent UNATC
Serin Jemaa – Student anul III UNATC
Victor Țăpeanu – Absolvent UNATC / Actor la Teatrul Național București
Cătălin Gheorghiu – Student anul I Universitatea Hyperion – Actorie

Regia – Victor Ţăpeanu
Scenariul – Adaptare după Mark H. Levine şi John Cariani


    Spectacolul pe care brașovenii au ocazia să-l vadă spune povestea aventurilor noastre cotidiene. Conceput ca o oglindă ce reflectă ceea ce cu toții simțim, „Aventuri contemporane‟ vorbește despre noi, despre tine și despre societatea în care trăim – societate ce ne grăbește uneori mai mult decât am dori și ne face să uităm bucuria lucrurilor mici. „Aventuri contemporane” te va pune în situația de a râde și de a reflecta: la sine, la relațiile cu ceilalți, la monotonie și la fericire.


   Aceasta este cea de-a doua ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru – heART”, organizat de Cuibul Artiștilor, împreună cu Asociația FRENDS. Amplul turneu se desfășoară între 17 și 29 noiembrie 2017, în 13 orașe din țară.

Prima ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru – heART” s-a născut din dorința de a dărui cât mai mult și și-a propus să aducă emoția din Cuib în 10 orașe (inițial) din România. Donațiile strânse s-au transformat în echipamente medicale ce au ajuns la secția de neonatologie a Spitalului Municipal din Câmpina.


    Cuibul Artiștilor s-a născut din dorință de a face ca arta să se întâmple. Povestea Cuibului a luat naștere în martie 2015 cu cel mai mare proiect cultural la nivel național. Au produs 20 de spectacole, au jucat de mai bine de 540 de ori și am livrat emoție în peste 19 orașe din țară, dar și din străinătate.

De mai bine de doi ani, Cuibul Artiștilor oferă interacțiune naturală, spontană cu publicul și la final, un moment de reflectare caldă, care se păstrează în timp și îi face pe spectatori să revină. Prin fiecare spectacol, Cuibul își dorește să le transmită celor din sală o experiență unică și specială, care să le trezească iubirea pentru artă.


    Asociația FRENDS este o organizație non-guvernamentală și non-profit, dar și un grup de prieteni pus pe fapte mari. Scopul asociației este de a crea o rețea de centre FRENDS la care oamenii să adere și în care să se dezvolte spre o mai bună pregătire personală și profesioală pentru mediul competitiv de pe piața muncii. Viziunea FRENDS este de a crea un cadru favorabil tinerilor de a se dezvolta, a evolua și performa într-o asociație prietenoasă, precum și de a contribui la îmbunătățirea societății prin proiecte proprii sau realizate la nivel organizațional.


    Organizatorii ne lansează o invitație impresionantă, ca să ne alăturăm evenimentului:

„Într-o singură zi, inima bate de 100.000 de ori, iar sângele parcurge aproape 30 de milioane de kilometri de artere, vene și capilare. Cu ajutorul ei, într-o singură zi, rostim mai bine de 5.000 de cuvinte, respirăm de aproape 20.000 de ori, mobilizăm grupele musculare majore de 750 de ori și punem la lucru circa 14 milioane de celule nervoase. Inima ne hrănește zilnic, însă noi cât de des o hrănim pe ea?

Credem că emoția ne face inimile să vibreze și de aceea, vă invităm să veniți alături de noi #cuinimalateatru, în cea de-a doua ediție a turneului național heART. Planul este simplu: timp de două săptămâni cutreierăm țara în formă de inimă și din dragoste pentru teatru, vă dăruim emoție, în atmosfera Cuibului Artiștilor. Intrarea este liberă, iar din donațiile pe care le vom strânge vom oferi burse artistice unor tineri talentați de liceu, ale căror inimi bat pentru muzică”.

Cu inima la teatru în Brașov, „Aventuri contemporane”, are loc joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00.
  Locație: Sala 1 – Cinema One Mall Coresi – Brașov.

Comentarii

Ultimă oră