Sari la conținut

Credit sindicalizat de 210 milioane de euro pentru Cora

Retailerul franco-belgian Cora, care deţine o reţea de opt magazine pe piaţa locală, a primit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ING şi Rabobank un credit sindicalizat de 210 milioane de euro pentru finanţarea deschiderii a 17 magazine pe piaţa locală.
Cora, prezentă pe piaţa locală din 2003, va deschide cu banii de la BERD magazine pe format mare şi mediu în Bucureşti şi în alte oraşe din România. Cora a anunţat până acum deschideri în oraşe precum Slobozia, Braşov, Galaţi, Bacău, Ploieşti şi Constanţa. Deocamdată, compania bel-giană a anuțat că lucrările la magazinul din Brașov vor începe în 2013. Investiția se va realiza în Centrul Civic, unde acum sunt ruinele vechii societăți Hidromecanica.
Anul trecut Cora a obţinut afaceri de circa 330 milioane de euro pe plan local, nivel aproape similar cu cel din 2010. Cora anunţă că deja a primit creditul de la BERD, bani pe care îi va folosi pentru deschiderea de noi magazine.  
„Vom continua să deschidem maga­zine în oraşele unde se vor ivi oportunităţi. Mer­gem şi în oraşe mai mici, de sub 50.000 de locuitori cum este cazul oraşului Slobozia, dar vrem să mai deschidem şi în Capitală. Nu mergem doar acolo unde este venitul mai mare, ci şi acolo unde credem că avem oportuniţăţi”,  spun reprezentanţii Cora.     S.D

Comentarii

Ultimă oră