Sari la conținut

Corona Rulmentul Braşov joacă la victorie la Constanţa

În etapa a doua a returului Ligii Naţionale de handbal feminin, Corona Rulmentul Braşov va juca în deplasare, sâmbătă, cu Neptun Constanţa. Fetele antrenate de Mariana Târcă (foto) şi Dumitru Berbece sunt pe val, ele reuşind să câştige ultimele patru jocuri disputate în Liga Naţională.
O victorie în partida de la Constanţa ar duce formaţia de sub Tâmpa în zona locurilor care permit participarea în cupele europene în sezonul viitor.
„Rulmentistele” sunt conştiente că le aşteaptă o partidă dificilă dar vor să continue evoluţiile foarte bune din ultimele meciuri şi să-şi adjudece punctele puse în joc. Înaintea partidei de la Constanţa, braşovencele ocupă poziţia a şasea în clasament cu 16 puncte, în timp ce handbalistele de la malul Mării Negre sunt pe locul 11 cu doar nouă puncte.  
Victoriile aduc victorii. Antrenoarea Braşovului, Mariana Târcă, are mare încredere în handbalistele pe care le pregăteşte după seria de patru victorii consecutive.
„Fetele sunt pregătite, am lucrat foarte bine, am pregătit jocul şi sper să câştigăm. Suntem pe val şi cred că ne-ar prinde foarte bine ca meciul să se desfăşoare la data stabilită. Victoriile îţi dau întotdeauna moralul necesar pentru jocul viitor. Eu sper ca fetele să rămână cu picioarele pe pământ şi să conştientizeze că avem mare nevoie de puncte ca să ne realizăm obiectivele. Cred că şi pentru ele este foarte important să menţină ritmul pe care l-au arătat în meciurile din acest an. Mie îmi dau încredere foarte mare, pentru că se vede foarte clar că sunt fete care au calitate şi acum după ce s-au creat relaţiile de joc mai aproape de ceea ce înseamnă o echipă adevărată, se vede şi eficienţa în joc”, a spus antrenoarea braşovencelor Mariana Târcă.
Se întoarce la Constanţa.  Interul Braşovului, Cristina Zamfir, se întoarce la Constanţa cu ocazia partidei de sâmbătă din Liga Naţională. Jucătoarea originară din Slatina a activat la echipa constănţeană înainte să ajungă sub comanda cuplului Târcă - Berbece la Braşov. Handbalista „rulmentistelor” spune însă că partida nu este una specială pentru ea. „Nu este un meci special pentru mine, este o partidă normală de campionat. Poate ne dorim mai mult victoria pentru ca să demonstrăm că cele patru meciuri consecutive câştigate nu au fost întâmplătoare. Am muncit mult să câştigăm acele patru meciuri şi ne dorim să învingem şi Constanţa. Cu o victorie sâmbătă ne apropiem de locurile de cupe europene, dar nu vrem să ne oprim aici. Vom munci mai mult pentru a câştiga în continuare şi pentru a ne îndeplini obiectivul”, a spus Cristina Zamfir.
Speră să ajungă la Constanţa. Antrenoarea braşovencelor, Mariana Târcă, îşi doreşte ca partida de la malui Mării Negre să se dispute la data stabilită în calendarul Federaţiei Române de Handbal.
Târcă se teme însă de vremea rea din ultimele zile, care ar putea da peste cap socotelile trupei de sub Tâmpa. „Ne dorim să facem un joc foarte bun. Ştim ce ne aşteaptă. Pe teren propriu, fetele de la Constanţa au făcut meciuri foarte bune şi chiar au reuşit să învingă Galaţiul la nouă goluri diferenţă după un meci pe care l-au dominat de la un capăt la celălalt. Ne dorim ca vremea să ne permită să ajungem la Constanţa şi să putem juca această partidă sâmbătă. Dacă nu se va putea sâmbătă ar fi bine să jucăm duminică sau luni, pentru că oricum returul de campionat este foarte aglomerat şi noi avem la dispoziţie doar 15 jucătoare dintre care trei portari. Ne bazăm pe un număr foarte mic de handbaliste şi oboseala şi uzura îşi vor spune cuvântul. Eu sper să găsim cele mai bune metode de a le ţine în formă şi de a le păstra prospeţimea fizică, astfel ca ele să facă faţă la fiecare meci”, a spus Mariana Târcă.  
Crede în echipă. Extrema formaţiei Corona Rulmentul Braşov, Camelia Balint-Hotea, este convinsă că trupa de sub Tâmpa îşi poate îndeplini obiectivul propus la începutul campionatului.
„Va fi un meci dificil, sunt jucătoare tinere, dornice de victorie, dar important este faptul că noi suntem într-o formă bună şi mergem acolo să câştigăm. Am reuşit patru victorii la rând şi mergem la Constanţa să facem un meci cât mai bun şi sperăm ca la finalul partidei să cucerim toate punctele puse în joc. Dacă o ţinem în ritmul acesta şi reuşim să câştigăm mai multe meciuri, sunt sigură că ne putem îndeplini obiectivul”, a spus Camelia Balint-Hotea.

Comentarii

Ultimă oră