Sari la conținut

Corona Fenestela 68 Brașov a bătut la Budapesta

Echipa de hochei pe gheață, Corona Fenestela 68 Brașov a câștigat partida disputată la Budapesta împotriva celor de la Ferencvaros cu scorul de 1-2 (0-0, 1-1, 0-1). Meciul a contat pentru Liga Mol. Pentru brașoveni au marcat Milan Varga și Tibor Basilidesz. Astfel, echipa de sub Tâmpa nu a reușit decât o victorie în cele trei meciuri din Liga Mol pe care le-a jucat în Ungaria cu Miskolci, Sapa Fehervar Alba Volan și Ferencvaros Budapesta.  
Victorie grea! Hocheiştii de sub Tâmpa s-au întrebuinţat serios luni seara, pentru a se impune în jocul de la Budapesta, cu cei de la Ferencvaros. Corona Fenestela 68 Brașov avea nevoie ca de aer de un success în capitala Ungariei, mai ales că venea după două jocuri mai puţin reuşite: 3-4 cu Miskolci JJSE şi 3-7 cu Sapa Fehervar AV 19! După o primă repriză albă, gazdele au deschis scorul prin Heikkinen Teemu, chiar în debutul actului secund. Golul egalizator al Braşovului, a  venit în urma unui powerplay: Fodor a primit o lovitură în figură, iar hocheistul maghiar a fost eliminate. Superioritatea braşoveană a fost materializată de Milan Varga, care a colaborat foarte bine cu Basilidesz Tibor. Braşovul a început excelent şi actul 3 şi a făcut 2-1 chiar în debutul ultimei treimi, prin Basilidesz Tibor, după o pasă primită de la Zsok !
Asalt maghiar pe final! Ferencvaros a încercat din răsputeri să întoarcă rezultatul pe finalul jocului, dar Braşovul a avut noroc şi mai presus de toate, un portar în zi mare: Patrick Polc ! Ultimele două minute ale partidei au fost dramatice pentru echipa de sub Tâmpa. Braşovul a avut doi jucătoiri elimionaţi, cei de la Ferencvaros au luat cu asalt poarta lui Polc, care luni a fost şi ocrotit de şansă: cu puţine momente înaintea finalului, pucul şutat de maghiari a nimerit bara porţii braşovene !! Până la urmă Corona Fenestela 68 Brașov a bifat cel de-al treilea succes al sezonului în faţa celor de la Ferencvaros Budapesta.
S-au mobilizat, au câştigat! Victoria formaţiei de sub Tâmpa, a venit cât se poate de bine, după cele două jocuri mai puţin reuşite cu Miskolci şi Sapa. “După eșecul de duminică, am reușit să-i adunăm pe băieți. Am profitat mai bine de situații și după cum am observat în a doua repriză oboseala adversarului ne-a facilitat puțin jocul. Oricum este o victorie importanta și ne bucurăm.” a declarat după joc, unul dintre antrenorii braşovenilor, Antal Elod
Duminică, la Bucureşti. Următorul meci al trupei antrenate de Kovacs Laszlo și Antal Elod se va disputa în data de 30 octombrie la București cu Steaua Rangers București. Două zile mai târziu, cele două formații se vor înfrunta din nou, însă de această dată disputa se va desfășura pe patinoarul din parcul Tractorul.

Comentarii

Ultimă oră