Sari la conținut

„Cornul şi laptele”, din bugetul Consiliului Judeţean

Peste 54 de mii de copii din judeţ vor avea din prima zi de şcoală corn şi lapte. Consiliul Judetean a alocat de la bugetul propriu banii necesari primăriilor, care acum sunt obligate de lege să organizeze licitaţii pentru desemnarea furnizorilor pentru anul şcolar 2011-2012.

10,7 milioane de lei, allocate de CJ. Nici o localitate nu este exclusă – spune vicepresedintele Consiliului Judeţean Ion Ochi, care mai precizează că sunt administraţii publice care pot face achiziţie prin încredinţare directă, pentru valori de sub 15 mii de euro. Consiliul Judeţean Braşov a alocat suma de 10,7 milioane de lei pentru derularea Programului „Laptele şi cornul”. „Sumele pentru finanţarea întregului program pentru anul bugetar 2011 au fost asigurate prin legea bugetului, anexa patru. Am repartizat de la CJ toate sumele aferente pentru numarul de elevi si zilele de frecvenţă şcolară”, a spus Ion Ochi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Primăriile trebuie să facă achiziţiile. „La momentul acesta, cei care trebuie să facă achiziţiile şi să la finanţeze sunt primăriile pentru că au sumele necesare acoperitoare pentru finantarea acestui program, atât pe semestrul 2 2010-2011, cât şi pentru anul scolar 2011-2012”, a mai spus Ion Ochi. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Braşov, suma alocată asigură necesarul derulării în bune condiţii a Programului „Cornul şi laptele” în toate unităţile şcolare cu clase I-VIII din cele 58 de localităţi aflate în administrare. Beneficiari ai programului sunt şi copiii din grădiniţele publice şi particulare care au program de funcţionare de 4 ore. A.L.

Comentarii

Ultimă oră