Sari la conținut

Controalele sanitar veterinare specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale au început, în urma unei dispoziţii a Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, la acţiune participând toţi medicii veterinari din cadrul DSVSA judeţene. Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi sancţionarea drastică a oricărei încalcări a prevederilor legale.
Totodată, la nivelul fiecărei Directii, la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi la circumscripţiile sanitare veterinare zonale, în perioada 12 – 23 aprilie va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, şi vor fi afişate programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care se pot face sesizări.
In cadrul controalelor sunt vizate şi unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminţe şi conserve, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de tip hipermarket, supermarket şi alte unităţi care comercializează produse alimentare specifice perioadei postului.
De asemenea, în perioada 12 – 23 aprilie, autorităţile locale care vor să organizeze, în localităţile pe care le administrează, centre pentru sacrificarea mieilor, pot solicita un aviz din partea Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene.

Comentarii

Ultimă oră