Sari la conținut

Rezultatele analizelor de laborator pentru controlul oficial, realizate din produse alimentare sau din furaje recoltate în România sau importate din alte ţări, nu au indicat contaminare radioactivă sau depăşiri ale limitelor normale ale radioactivităţii, informează, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Autoritatea, prin Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară şi laboratoarele din reţeaua sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, face analize pentru determinarea gradului de contaminare radioactivă pentru diferite tipuri de produse, respectiv lapte, produse lactate, carne şi produse din carne, peşte şi produse din pescuit, miere, furaje pentru animale, fructe de pădure, ciuperci, apă utilizată în procesul tehnologic de fabricare a alimentelor, produse deshidratate. "Până la această dată, rezultatele analizelor de laborator realizate din produse alimentare sau din furaje recoltate de pe teritoriul României, sau importate din ţări terţe, pentru controlul oficial realizat de ANSVSA, nu au indicat contaminare radioactivă sau depăşiri ale limitelor normale ale radioactivităţii, prevăzute de legislaţia naţională sau comunitară în vigoare, se arată într-un comunicat.
ANSVSA precizează că toate valorile măsurate s-au situat sub limita nivelurilor maxime admise de contaminare radioactivă a alimentelor şi furajelor după un accident nuclear sau altă situaţie de urgenţă radiologică, stabilite conform legislaţiei în vigoare.

Comentarii

Ultimă oră