Comisarii de la Protecţia Consumatorului din Braşov au descoperit, în cadrul unei campanii ample de control, organizate zilele trecute de la nivel naţional, zeci de conserve de peşte expirate, precum şi peşte afumat, comercializat în condiţii improprii. Este vorba de file de pangasius în sos tomat, în sos de piper negru şi în sos mexican. Probleme au fost şi la fileul de peşte afumat, care trebuie menţinut la o temperatură de 3-5 grade Celsius şi nu la 14 grade, cum a fost descoperit în unele galantare. Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru, îi sfătuieşte pe braşoveni să fie atenţi la data de valabilitate a conservelor de peşte, dar şi la aspectul peştelui proaspăt, afumat sau congelat pe care vor să-l achiziţioneze. „Trebuie verificat nu doar termenul de expirare, ci trebuie atenţie şi la aspectul produselor, suprafaţa să nu fie acoperită cu mâzgă, să nu fie lipicioasă sau deshidratată, semne care arată că produsele respective sunt vechi sau au fost păstrate în condiţii improprii“, spune Spătaru.