Sari la conținut

Terra Madre Day, ziua internaţională Slow Food, se sărbătoreşte anul acesta la Braşov pe data de 10 decembrie printr-un concurs culinar dedicat studenţilor la The Country Hotel din Hărman, în bucătăria Marcelei Coşănean. În urma unei selecţii realizate de către membrii Slow Food Ţara Bârsei, au ajuns în etapa finală 4 echipe, care se vor întrece într-un concurs de preparat reţete tradiţionale.

Echipele sunt formate din: Larisa Bianca Antonică şi Simona Gardea (membre PRIME Braşov), Elena Preda şi Gheorghe Lupu (elevi ai Grupului Şcolar “Constantin Brancuşi” din Sfantu Gheorghe), Madalina Pocovnicu şi Simona Muscă (autointitulate "Mândruţele") respectiv cea de a patra echipă formată din Berecki Zsuzsa şi Diana Stănculescu (membre Rotaract Kronstadt Braşov). Acestea vor pregăti un meniu format din: antreu, fel principal şi desert. Printre propunerile de reţete se numără: ciorbă ardelenească cu turnăţei; Szekelykaposzta (varză acră cu carne de porc făcută la cuptor în tavă de lut); fasole albă scăzută cu afumătură de porc; pui cu gutui şi plăcintă de mălai cu nucă sau mere. Produsele folosite pentru prepararea reţetelor sunt procurate de la mici producători din satele vecine  Braşovului. Evenimentul are ca scop redescoperirea reţetelor tradiţionale şi a modului de a trăi cât mai aproape de resursele naturale de hrană.

Comentarii

Ultimă oră