Sari la conținut

Compania de Autostrăzi se judecă cu doi braşoveni

Deşi mulţi şoferi se plâng că şi-au distrus roţile sau s-au accidentat din cauza condiţiilor precare de pe drumurile româneşti, puţini au avut curajul să dea în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe cont propriu, majoritatea fiind reprezentaţi de companiile de asigurări în astfel de procese.
30 de plângeri în 2 ani, la Braşov. Au, totuşi, şi motive să nu încerce un astfel de demers: doar 10% din procesele intentate CNADNR în ultimii doi ani de şoferi sau de companiile lor de asigurări au fost câştigate de reclamanţi. Informaţiile au fost făcute publice de cele şapte direcţii regionale de drumuri şi poduri (DRDP) din ţară. Astfel, la nivel naţional, dintre cele aproape 200 de plângeri formulate împotriva CNADNR, doar 21 au fost soluţionate în favoarea reclamanţilor. La DRDP Braşov, au fost formulate direct de către proprietarii de autovehicule doar două plângeri. Direcţia a primit 30 de plângeri în ultimii doi ani, dintre care numai şapte au fost câştigate de reclamanţi.
Daune prea mici. Şoferii nemulţumiţi se plâng şi de faptul că un astfel de proces are o durată mult prea mare şi că de obicei daunele sau pretenţiile sunt mult prea mici pentru a merita un astfel de efort. Companiile de asigurări au însă şi procese pentru care daunele solicitate se ridică la câteva zeci de mii de euro. Deşi CNADNR a avut la dispoziţie între 1,5 şi 2 miliarde de euro anual pentru construcţia şi reabilitarea de autostrăzi şi drumuri naţionale, infrastructura rutieră locală este încă deficitară. După Revoluţie s-au construit doar circa 200 de kilometri de autostrăzi dintr-un total de 314.

Comentarii

Ultimă oră