Sari la conținut

Comasarea spitalelor, o idee proastă şi ilegală

Hotărârea Ministerului de a comasa patru spitale din municipiu  va crea un adevărat haos administrativ, sunt de părere la unison managerii spitalelor vizate. Medicii braşoveni  atrag atenţia că, în cazul în care unităţile medicale vor fi comasate, într-un spital-mamut, aşa cum vrea Guvernul portocaliu, vor fi generate cheltuieli în plus.

Prefectul vinovat. Mai mult, decizia de comasare este şi ilegală, fiind luată fără a ţine seama de propunerile autorităţilor judeţene care au în prezent în administrare unităţile. Conducerea Consiliului Judeţean îl acuză pe prefectul Ion Gonţea că se face vinovat de ceea ce se întâmplă acum în sistemul de sănătate braşovean. Lipsa gravă de finanţare, dar şi alocările de fonduri de la guvern pe criterii discriminatorii au pus pe butuci sănătatea braşoveană.

Memoriu la minister. În plus, varianta de comasare a spitalelor ar fi fost hotărâtă şi cu girul reprezentantului guvernului în teritoriu, deşi nu este atributul prefectului de a decide acest lucru.  Toate argumentele pe care medicii braşoveni le au în favoarea menţinerii sistemului de sănătate în formă actuală vor ajunge la Bucureşti, când preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va prezenta ministrului sănătăţii un memoriu cu propunerile autorităţii judeţene.

Referendum.   Mai mult, forul judeţean are în vedere şi organizarea unui referendum, când braşovenii vor fi întrebaţi ce vor să se întâmple cu  spitalele din oraşul lor. „Populaţia trebuie să fie consultată în legătură cu a­ceastă idee a comasărilor spitalelor. Din păcate, nu s-a făcut o analiză coerentă şi precisă a realităţilor şi necesităţilor medicale”, a concluzionat Aristotel Căncescu.

Comentarii

Ultimă oră