Sari la conținut

Clopoţelul a sunat în şcoală nouă la Sânpetru!

Deşi nu au fost alocate fonduri de la Ministerul Educaţiei, comuna Sânpetru are începând din acest an şcolar o şcoală nouă. Unitatea de învăţământ a  fost realizată în doar un an cu bani de la primăria comunei, cât şi cu sprijin de la Consiliul Judeţean Braşov. Şcoala are 20 de săli în care sunt incluse şi biblioteca, laboratorul de informatică, dar şi sala de lectură. Elevii de aici au de acum condiţii foarte bune pentru studiu.
Proiect reuşit. „A fost foarte greu mai ales că e perioadă de criză. Dar noi am avut curajul să pornim construcţia unei astfel de şcoli. Şcoala s-a făcut cu bani din bugetul local şi cu sprijin de la Consiliul judeţean.  În rest, nu am primit nici un fel de sprijin din altă parte. Ambiţia a fost atât de mare încât am căutat şi am şi reuşit ca anul şcolar să fie deschis în şcoală nouă”, a spus Ion Rusu, primar comuna Sânpetru.
Inspector emoţionat. „Eu sunt locuitor al comunei Sânpetru. Casa mea e puţin mai încolo de construcţia aceasta şi sincer vă spun că ştiu ce înseamnă o şcoală nouă într-un sat. Apreciez foarte mult eforturile făcute pentru construcţia acestei şcoli, sunt eforturi deosebite”, a spus Dorel Agache, inspector şcolar general ISJ Braşov. La şcoala din Sânpetru vor învăţa aproape 200 de copii.
Tot cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov  la Colegiul Naţional Andrei Şaguna, odată cu deschiderea anului şcolar, a fost inaugurată o nouă sala de sport. Aceasta a fost renovată şi îmbunătăţită cu finanţare de la Consiliul Judetean.

"Şcoala nouă din Sânpetru e o investiţie de 50 de miliarde de lei, o investiţie foarte mare pentru bugetul judeţului Braşov. Am făcut-o pentru că acest lucru trebuia făcut. Din păcate, comparativ cu anul 2008 când aveam investiţii de 1400 de miliarde în învăţământ, în acest an nu am primit mai nimic de la Ministerul Educaţiei. Însă din acest buget de sărăcie totuşi am făcut ceva şi sunt bucuros de acest lucru" a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov

Comentarii

Ultimă oră