Sari la conținut

Cioacă poate face apel, dacă o aduce vie pe Elodia!

Avocata Marinela Radu, apărătoarea  familiei Ghinescu, a declarat că ieri i s-a comunicat sentinţa de declarare a morţii Elodiei. Acum aşteaptă să treacă cele 15 zile în care se poate formula apel, ca, după ce devine sentinţă definitivă,  să poată fi eliberat certificatul de deces al Elodiei ce va fi depus în dosarul de omor. Asta dacă  nu va face Cioacă apel. Asta da provocare!Însă  apărătoarea familiei Ghinescu e convinsă că acest lucru e puţin probabil, deoarece Cioacă trebuie să aducă o probă imbatabilă şi anume "pe Elodia în viaţă": ,,Avocata lui Cioacă a declarat la Acces Direct că nu va formula apel. Este foarte greu ca cineva să facă apel. Şi Cioacă nu are cum să mai facă apel, doar DACĂ...O ADUCE VIE PE ELODIA! Ceea ce este imposibil. Dacă el a omorât-o, nu are cum să mai facă apel, să mai spună că este in viaţă”

Acest certificat de deces al Elodiei eliberat de magistraţi va schimba cursul anchetei în dosarul în care poliţistul este acuzat că ar fi ucis-o pe soţia sa, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Cel mai probabil Cristian Cioacă va fi chemat la Parchetul General pentru  noi audieri după data de 10 decembrie în cazul morţii soţiei sale.
Întrebată cum comentează schimbarea procurorului în dosarul Elodiei Ghinescu avocata Radu  a declarat pentru ziarul ring: ,,Bineînţeles că ar fi de dorit să fie acelaşi procuror. În orice dosar, în orice proces, este de dorit să existe un principiu al continuităţii cercetării/judecăţii. Adică persoana care a instrumentat dosarul de la început este bine  să-l şi finalize. Asta ar fi de dorit, mai ales că este vorba de un dosar în care s-a început urmărirea penală acum patru ani şi este un dosar complex, este un dosar special, mai ales prin faptul că se doreşte trimiterea în judecată pe lipsa cadavrului. E, cumva, o premieră în România. Nu există un precedent exact pe acest caz. Şi, tocmai de aceea, ar fi de dorit ca persoana care a început instrumentarea dosarului să-l şi finalizeze(…) Acum, dacă a intervenit această schimbare, şi ar fi si obiectivă, întrucât domnul procuror a fost promovat şi nu se mai poate ocupa de acest caz, ce pot să mai spun?! Dacă, din punct de vedere legal nu mai poate, şi a predat dosarul, nu prea mai am ce comentarii să fac.”

După patru ani de anchete, căutări şi  declaraţii pasionale, procurorul Marius Iacob a predat dosarul Elodiei  Ghinescu. Celebrul caz al avocatei dispărute rămâne de acum în  cercetarea procurorului Marian Gherman, şef Birou Criminalistică la  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră