Sari la conținut

Chinezării care trebuiau să ajungă la Braşov, confiscate în Vamă

În această săptămâna lucrătorii vamali constănţeni au descoperit   în nişte containere sosite din China, articole contrafăcute, în valoare de peste 110.000 de euro. Toată marfa a fost confiscată.
Articolele contrafăcute trebuia să ajungă la societăţi comerciale din Braşov,  Bucureşti şi Ilfov. În urma controlului realizat de lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au fost descoperite 197 role feţe de masă din PVC insripţionate Disney, 83 000 pungi inscripţionate Smiley şi 3 120 costume sport pentru bărbaţi inscripţionate Formula 1, toate fiind mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă, la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 112 000 EURO.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile susceptibile a fi contrafacute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră