Sari la conținut
cercetati-pentru-contrabanda-calificata-cu-arme-

La data de 28 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov,  au acționat pentru depistarea a doi bărbați, cu vârste de 44 și 40 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acțiunea vine în continuarea cercetărilor într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, în care se efectuează verificări pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de  risc, contrabandă calificată cu arme și muniții și nerespectarea armelor și munițiilor.

Astfel, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi vândut trei arme de foc, cu destinația vânătoare, despre care există informații că ar fi fost furate din Italia, pe parcursul anului 2016.

Armele ar fi fost introduse în țară prin intermediul transportatorilor care efectuează curse regulate pe relația România-Italia.

Pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei s-a colaborat cu autoritățile judiciare din Italia.

În urma acțiunii, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză, polițiștii au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Comentarii

Ultimă oră