Sari la conținut

Cei mai buni jucători de biliard au făcut spectacol la Braşov

A treia ediţie a Openului Arta la biliard, bila 8, a adunat la Braşov, în clubul Arta, 54 de concurenţi din ţară. Evenimentul a fost onorat cu prezenţa şi de câţiva jucători din Marea Britanie, Macedonia, Spania şi Germania.
A ieşit bine. Cel mai bun s-a dovedit a fi Ioan Ladanyi, urmat pe podium de neamţul Ralph Eckert, Ovidiu Cristea şi Gabriel Gândac. Braşovenii Sebastian Lazurcă şi Vlad Tudorache au avut şi ei rezultate bune, iar Andrei Rusu şi Andrei Vulpe au fost aproape de a prinde tabloul de 16. Organizatorii au pus la bătaie premii în valoare de 7 mii de lei, dar şi cupe, medalii şi diplome personalizate. “ La acest concurs au venit cei mai buni jucători din ţară, la ora actuală. Chiar dacă nu am avut parte de o promovare intensă, competiţia a fost una foarte reuşită, de un nivel ridicat!” ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Andrei Rusu.
Monitorizaţi de Federaţia Internaţională! Openul la bila 8 de la Braşov a avut şi un oaspete de seamă: germanul Ralph Eckert, instructor al Federaţiei Internaţionale de Biliard. Deşi a fost la prima vizită în România, neamţul a avut numai cuvinte de laudă la adresa concursului de la clubul Arta. “Sunt pentru prima dată în România, dar îmi place foarte mult ceea ce am găsit la Braşov. Nivelul este unul destul de ridicat, chiar am văzut câţiva jucători care au arătat un nivel foarte bun. “ ne-a spus reprezentantul Federaţiei Internaţionale de Biliard.
Avem instructori la Braşov. În săptămâna premergătoare concursului, Ralph Eckert a predat câteva cursuri, în urma cărora trei participanţi au obţinut diplome de instructori.  “În urma vizitei domnului Ralph G. Eckert (instructorul nr 1 în Europa) la Braşov , avem plăcerea de a vă anunţa că avem în urma cursului efectuat cu dl Eckert, 3 instructori cu certificare E.P.B.F. Aceştia vor putea ţine lecţii profesionale de billiard, pentru începători şi nivelul medi” a precizat Andrei Rusu.
Academie de biliard la Braşov! Braşovul va deveni în curând capitala biliardului românesc, sub Tâmpa urmând să fie deschisă o academie, la clubul Arta. Înscrierile vor costa 15 ron/ora (masa de biliard inclusă). Elevii care vor participa la cursuri vor susţine examene, iar rezultatele acestora vor fi publicate într-o bază de date internaţională, alături de marii jucători ai lumii.

Comentarii

Ultimă oră