Sari la conținut

Prezent vineri la Braşov la dezbaterile Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Crin Antonescu, a criticat dur actuala putere. Antonescu a catalogat PD-L ca fiind „un partid-stat” şi că a creat „un stat clientelar”, afirmând şi că „în ultimii 20 de ani nu a existat nici o putere mai coruptă decât aceasta”.

Pedeliştii îşi apără corupţii. În plus, Crin Antonescu, i-a criticat dur, ieri, la Braşov, şi pe democrat-liberalii Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, pe care îi acuză că dau lecţii de anticomunism, se autodefinesc liberali sau conservatori, dar nu au numit vreun corupt din PDL. Monica Macovei, vicepreşedinte al PDL, nu a ieşit niciodată la televizor să numească un corupt din PD şi nici nu a cerut PD să-i retragă din Parlament pe cei care sunt sub anchetă penală sau condamnaţi, afirmă liderul liberal. Antonescu a mai spus că Macovei "trudeşte ca un călugăr benedictin" la un cod de integritate care va fi aplicat de Daniel Buda. Despre Cristian Preda, Antonescu a spus că "e ceva mai onorabil decât alţii", dar l-a acuzat că nu are curaj să spună dacă e liberal, ca într-un stat democratic şedinţa unui partid să se desfăşoare în reşedinţa preşedintelui României.

Nici Preda, nici Macovei n-au prezentat până acum puncte de vedere, în replică.

Intelectuali laşi. Totodată Crin Antonescu a criticat dur pe intelectualii României, pe Gabriel Liiceanu şi pe Andrei Pleşu. Aceştia sunt nişte "laşi", "tac mâlc" şi "nu au curaj să protesteze la mitocăniile cele mai odioase pe care cineva care e şef al statului le face la adresa istoriei", în legătură cu Regele Mihai, a  spus Antonescu.

"Ăsta e Partidul Democrat şi asta este grupul acela de autorităţi - sunt deasupra unei berării pe Calea Victoriei - domnul Liiceanu, care a scris texte impresionante în 1990, le ştim pe dinafară mulţi dintre noi şi care nu are curaj, e laş, îi spun clar acum, ca şi Pleşu, nu au curaj să protesteze la mitocăniile cele mai odioase pe care cineva care e şef al statului le face la adresa istoriei. Nu au curaj, tac mâlc. Pentru că e uşor să-l înjuri pe Ponta. Este chiar obligatoriu să-l înjuri pe Antonescu. Dar e mai greu să-l înjuri pe stăpânul pe care, în fine, ţi l-ai căutat de pe timpul lui Ceauşescu, dar l-ai găsit abia acum", a spus Antonescu.

Dacă iese rău, sunt singurul vinovat. Referitor la alianţa politică făcută cu PSD şi PC, Crin Antonescu a spus  că „PNL s-a aliat mereu împotriva partidelor care şi-au manifestat  tendinţa de a deveni stat. PNL nu a trădat niciodată şi şi-a păstrat  aceleaşi valori de a apăra democraţia şi libertatea”. Liderul PNL Crin Antonescu le-a spus, ieri, aleşilor locali liberali, că este de acord să răspundă doar el dacă "iese rău" cu USL, dar nu este de acord să i se atribuie o decizie nedemocratică, în condiţiile în care toate forurile partidului au votat în favoarea construirii USL. "Dacă iese rău, în ce mă priveşte, eu răspund singur. Nu că aş fi singurul vinovat, dar aşa e în politică, aşa e în democraţie, această responsabilitate mi-o asum. Sunt de acord să răspund numai eu, dar nu sunt de acord să mi se atribuie o decizie nedemocratică", a spus Antonescu.
(L.A.% A.V.)

Comentarii

Ultimă oră