Sari la conținut

Începutul noului an aduce veşti rele pentru posesorii de maşini diesel dar şi pentru firmele care nu şi-au stabilit valoarea de impozitare a clădirilor.
Creşterea accizelor la motorină şi plata unor impozite majorate pentru firmele care nu şi-au reevaluat imobilele sunt printre cele mai importante modificări aduse Codului Fiscal. Preţul motorinei va creşte cu opt bani pe litru de la 1 ianuarie, odată cu majorarea accizei, măsură stabilită de noul Cod Fiscal. De asemenea, modificări sunt şi în cazul firmelor care nu şi-au reevaluat clădirile în ultimii trei ani şi care vor plăti impozite majorate până la 20% din valoarea de inventar. Penalizarea urcă la 40% în cazul în care reevaluarea imobilului nu a fost efectuată în ultimii cinci ani.

O altă prevedere importantă inclusă în Codul Fiscal se referă la menţinerea în 2012 a impozitării suplimentare a persoanelor care au mai multe case, precum şi a deţinătorilor de maşini a căror capacitate cilindrică
depăşeşte 2.000 de cmc. Impozitul pentru aceste maşini este dublat, iar cei care deţin în proprietate mai multe case vor achita impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele.

O altă reglementare prevede introducerea pentru firmele cu cifra de afaceri de până la 100.000 euro a obligativităţii depunerii declaraţiei unice o dată la trei luni şi nu lunar. De la 1 ianuarie şi până la jumătatea anului viitor, firmele care îşi plătesc datoriile către stat vor beneficia de reducerea la jumătate a penalităţilor. (E.C.)

Comentarii

Ultimă oră