Sari la conținut

Autoturismele de producţie autohtonă, cele ale mărcii Volkwagen, Skoda şi Renault sunt maşinile preferate în ţara noastră. În luna septembrie numărul vehiculelor noi, înmatriculate, a crescut cu 7,21% faţă de aceeaşi lună din anul 2010. Semn că românii par să fi uitat de recesiune. În total au fost înmatriculate 8.995 de autoturisme noi.

Potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Inmatriculări Vehicule (DRPCIV), cele mai vândute mărci de autoturisme au fost cele produse de Dacia, 1.937 de bucăţi. Pe locul al doilea au fost maşinle mărcii Volkwagen, cu 748 de bucăţi înmatriculate, iar pe locul al treilea s-a situat marca Skoda, cu 648 de maşini înmatriculate luna trecută. Pe locul al patrulea au fost maşinile mărcii Renault cu 593 de bucăţi.

Cele mai rare mărci de maşini, înmatriculate, în luna septembrie 2011, au fost: câte un autoturism Ferrari, GWM, Audi Quattro, SAAB şi Smart, două autoturisme Jaguar şi 3 Lexus. În ce priveşte maşinile second-hand, numărul acestora, cumpărate în septembrie 2011, a scăzut faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Conform statisticilor, luna trecută, au fost înmatriculate 7.510 maşini second-hand aduse din străinătate, cu 57, 95% mai puţine decât în luna septembrie 2010. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră