Sari la conținut

Ce explicaţii a dat luni directorul general al FC Braşov, Aurelian Băbuţan

Fotbaliştii de la FC Braşov au efectuat luni primul antrenament de la întoarcerea din cantonamentul din Antalya. La şedinţa de pregătire au participat toţi jucătorii, mai puţin Blaze Ilijoski, Davide Dias şi Diogo Silva, care sunt în oraş, dar pentru că au ajuns doar în cursul zilei de duminică au fost lăsaţi liberi.
Echipa arată bine… Cristi Munteanu spune că deşi la echipă au venit mulţi jucători noi, relaţiile de joc au început să se lege. Rezultatele obţinute de stegari în amicalele din Antalya, 5 victorii şi 2 egaluri, sunt argumentele de bază ale noului căpitan de la FC Braşov.  „A fost un cantonament foarte bun, am avut parte de terenuri de calitate şi am obţinut rezultate bune în amicale. Sunt jucători noi, dar am început să arătăm ca o echipă! Acum ne vom pregăti aici două săptămâni, numai este aşa de mult şi vom începe campionatul“ a declarat Cristi Munteanu.  
S-a rezolvat cu banii! Stegarii nu sunt deloc îngrijoraţi de vehiculatele probleme financiare de la club. Cristi Munteanu spune că gândul coechipierilor este deja îndreptat spre jocul cu Pandurii Târgu Jiu, din prima etapă a anului 2012. „Cu banii suntem ok. Nu suntem la zi, pentru că ştim că aşa ceva nu prea se poate, dar nu asta este acum problema noastră. Noi ne gândim la jocul cu Pandurii Târgu Jiu, pe care suntem nevoiţi să-l câştigăm.  
Băbuţan a făcut lumină. Povestea cu jucătorii amanetaţi prin Turcia, pentru acoperirea unor restanţe financiare la cantonamentul efectuat, sau cu echipamentul lăsat drept gaj acolo, a fost lămurită de directorul general, Aurelian Băbuţan. „Tam-tam-ul mare a fost făcut de unele ziare, de oameni care din asta trăiesc, din bârfe şi răutăţi! După cum vedeţi, jucătorii sunt la antrenament, nu sunt amanetaţi, echipamentul este şi el…”. Prezent la antrenamentul de luni după amiază, directorul general al stegarilor a ţinut să precizeze că problemele financiare nu sunt aşa de grave la FC Braşov. ”La Braşov nu sunt restanţe aşa de mari. Jucătorii şi-au primit salariile pe lunile noiembrie şi decembrie. Practic, restanţă a rămas salariul pe luna martie, care conform regulamentelor, trebuie plătit până cel târziu în ultima zi a lunii martie!” a declarat Băbuţan.
Nu vor fi probleme cu licenţierea. Directorul general al FC Braşov, Aurelian Băbuţan, spune că gruparea braşoveană nu va avea probleme cu obţinerea licenţei pentru sezonul viitor. „S-au rezolvat problemele şi cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu, astfel că nu vor fi probleme cu licenţa. Ne-am speriat de zăpadă, de frig, dar la Braşov avem condiţii normale de pregătire pentru această perioadă. Aşteptăm cu încredere startul campionatului şi sunt convins că avem o echipă bună, care poate fi supriza plăcută în acest retur. Cu siguranţă, echipa nu se va bate la retrogradare”, a încheiat Băbuţan.
„Şumi” vine marţi. Şedinţa de pregătire, programată luni după amiaza pe terenul sintetic de la baza ICIM, a fost condusă de secunzii Gabi Voichin, Gheorghe Bărbulescu şi Andrei Şanta. Principalul Marius Şumudică nu a ajuns luni la Braşov, din cauza unei febre de 39 de grade, dar va fi prezent de marţi, la antrenamentele echipei.

Comentarii

Ultimă oră