Sari la conținut
carantina-de-noapte-se-va-aplica-in-toata-tara

Restricțiile de circulație vor fi aplicate începând cu ora 22.00, și nu 23.00, așa cum este în prezent, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Oficialul a mai declarat că i-a fost propusă de specialiști și închiderea mall-urilor, dar nu a fost de acord cu această măsură. Florin Cîțu a arătat că i-au fost făcute mai multe propuneri de restricții, de la specialiști în epidemiologie, dar nu a fost de acord cu acestea, în mod particular cu propunerea de a fi închise mall-urile.

„Magazinele rămân deschise până la ora 21.00. Starea de alertă urmează a fi prelungită cu încă 30 de zile, a anunțat ieri președintele Iohannis, care a precizat că autoritățile nu au în vedere un „lockdown” de Paște.

Astfel, circulația în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 22.00, în loc de ora 23.00 iar declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie. De asemenea, va fi modificată și ora până la care pot funcționa restaurantele. Și acestea vor putea funcționa doar până la ora 22.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:
Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
Sovata din județul Mureș;
Vatra Dornei din județul Suceava;
Voineasa din județul Vâlcea;
Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin;
Arieșeni din județul Alba;
Durău din județul Neamț;
Novaci-Rânca din județul Gorj;
Păltiniș din județul Sibiu;
Stâna de Vale din județul Bihor;
Straja din județul Hunedoara.”

Comentarii

Ultimă oră