Sari la conținut

Romanii au ajuns vrând-nevrând să consume cancer pe pâine. În pragul supraponderabilităţii, România se confruntă cu probleme mari de alimentaţie, atât din cauza modului haotic şi nesănătos de a mânca, dar mai ales din cauza produselor oferite pe piață, la preţuri mici, în mare parte accesibile tuturor. Potrivit Evz, calitatea slabă a materiei prime, înlocuirea produselor de bază cu diverşi substituienţi ridică gradul de apariţie a bolilor. Orientarea către produse tradiţionale sau naturiste nu reprezintă o diminuare a riscului de îmbolnăvire, întrucât aceste produse vândute în pieţe sau în rafturi special amenajate în cadrul hipermarketurilor sunt de parte de a fi  făcute în casă şi fără conservanţi. Toate produsele au substanţe chimice, toate au apă, toate au tocătură de oase, tendoane, pieliţe sau grăsime. În ceea ce priveşte cancerul, acesta vine din alimente – de la băuturile îmbuteliate în recipiente din plastic, până la alimentele vândute ca sănătoase şi recomandate ca fiind bogate în vitamina E pe care le consumăm cu încredere, fără a şti că vitamina E este recomandată numai în cantităţi mici, pentru că, în caz contrar, provoacă dereglări ale organismului. România este printre fruntaşele Europei şi la capitolul alimentaţie nesănătoasă, ultima statistică în acest sens, arătând că avem  patru milioane de adulţi obezi, iar 50% din populaţie are peste greutatea normală.

Comentarii

Ultimă oră