Sari la conținut

Camelia Bugnar, demisă din nou de la Casa de Pensii Braşov

Cameliei Bugnar, şefa Casei Judeţene de Pensii din Braşov, a fost demisă de conducerea Casei Naţionale de Pensii, pe motiv că a obţinut calificativul "nesatisfăcător" la evaluarea activităţii pentru ultimul semestru al anului 2011. În replică, Bugnar susţine că evaluarea nu respectă realitatea.

Astfel, directoarea Casei Judeţene de Pensii îşi caută din nou dreptatea în instanţă. La evaluarea activităţii din perioada 15 iunie - 31 decembrie 2011, Camelia Bugnar a primit acelaşi punctaj, 1,80, la toţi indicatorii analizaţi. "Până acum, am primit -excepţional- sau foarte bine. Preşedinta Casei Naţionale de Pensii nu mi-a adus la cunoştinţă concret, ceea ce mi se impută. Doar a acordat acele calificative şi mai mult, în perioada evaluată nu mi-a fost comunicat niciun obiectiv dintre cele evaluate la finalul lunii ianuarie”, spune Camelia Bugnar,  dierectoarea Casei Judeţeane de Pensii Braşov.

Victima unei răzbunări? Bugnar nu exclude în acest caz, varianta unei răzbunări a Doinei Pârcălabu, şefa Casei Naţionale de Pensii. "Asta pentru că am avut îndrăzneala să contest în instanţă faptul că, la încheierea concediul de creştere a copilului ar fi trebuit să revin pe post, lucru care nu s-a întâmplat însă. În 25 martie 2011, Înalta Curte a hotărât repunerea în funcţie, dar acest fapt s-a întâmplat doar în 15 iunie anul trecut. Asta după ce am mai câştigat un proces în care am reclamat că sentinţa nu este pusă în aplicare, directoarea Casei Naţionale, Doina Pârcălabu, fiind sancţionată cu amendă de 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti irevocabil", spune Camelia Bugnar, potrivit căreia, nici dosarul penal în care este cercetată preşedinta Casei Naţionale de Pensii nu i-ar fi Doinei Pârcălabu, tocmai pe plac.

Potrivit procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov, "(...) Pârcălabu Doina este cercetată pentru săvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, sesizarea fiind înregistrată la Parchetul Judecătoriei la data de 27.01.2011, fiind trimisă la Politia Municipiului Brasov în vederea efectuării de cercetări. Ulterior, la data de 21.06.2011, dosarul a fost declinat la Directia Natională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brasov”.

Directoarea Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, nu a fost de găsit nici la telefonul mobil, nici prin intermediul consilierului personal pe probleme juridice, pentru un punct de vedere. MIX TV a transmis însă, o solicitare în baza legii liberului acces la informaţiile de interes public, pentru a obţine detalii.
În prezent, Camelia Bugnar a contestat raportul de evaluare şi a solicitat anularea, întrucât nu corespunde realităţii. Contestaţia a fost respinsă, fiind anunţată totodată, că este în preaviz din 20 februarie. Camelia Bugnar fiind în concediu medical însă, din prima zi a lunii martie, directoarea Casei Judeţene va fi în preaviz. A.V.

Citeste aici detalii cum  Camelia Bugnar a fost schimbată din funcţie de guvernul Boc, chiar în  timp ce se afla în concediu pentru creşterea copilului.

Comentarii

Ultimă oră