Sari la conținut

În pofida gafelor şi bâlbelor în materie de economie, luminiţa de la capătul tunelui de ieşire a economiei româneşti din criză nu se vede. Astfel, premierul Emil Boc sau președintele Traian Băsescu, care ne tot anunțau că am ieșit din criză, că se vor mări salariile bugetarilor sau că vom avea parte de relaxare fiscală, au dovedit că au fost simple manipulări electorale.
În acest context de sărăcire accelerată a românilor, ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, care este și deputat PDL pe zona Tractorul din municipiul Braşov, a anunțat că impozitele şi taxele locale ar putea creşte cu până la 50% în viitorul apropiat, în cadrul unui interviu acordat televiziunii naţionale. Majorare de până la 50%. Deşi ministerul de resort nu poate influenţa direct valoarea taxelor locale, care sunt stabilite de autorităţile locale, el poate modifica legea care prevede pragul de majorare a acestora, deci poate limita cererile autorităţilor locale de mărire a taxelor şi impozitelor peste un anumit nivel. „Avem discuţii cu autorităţile locale să modificăm acel articol care ar permite autorităţilor locale să majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%”, a declarat ministrul finanţelor.
„Este o variantă să lăsăm primăriile să majoreze la 50% dar trebuie să impunem criterii stricte. Nu orice regiune poate să îşi mărească taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localităţi”, a explicat ministrul. „S-ar putea ca, de exemplu, cartierul Primăverii din Bucureşti să aibă parte de un impozit mai mare iar alte cartiere, mai sărace, să plătească taxe mai mici”, a exemplificat Ialomiţianu. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră