Sari la conținut

Brașovul va găzdui o nouă grădiniță. Unde va fi situată aceasta

Photo by Pro Church Media / Unsplash

Primăria Brașov a demarat cel mai ambițios proiect de construire a infrastructurii preșcolare din România, incluzând 8 grădinițe și 5 creșe. Recent, a fost lansată licitația pentru construirea primei grădințe în cartierul Astra, pe strada Carpaților. Acest proiect reprezintă prima unitate de învățământ de acest tip construită de municipalitate în cartier după 1989 și  este a cincea inițiativă demarată în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii preșcolare din ultimii ani.

Până în prezent, lucrările la grădinița de pe strada Ioan Popasu au fost finalizate, iar cele de construcție au început la grădinița din Noua. De asemenea, a fost semnat contractul pentru proiectarea și executarea grădiniței de pe strada Ioan Socec. În același timp, se desfășoară procesul de evaluare tehnică a ofertelor pentru grădinița din Bartolomeu-Avantgarden. Investiția vizează construirea unei grădinițe cu program prelungit, având o capacitate de 92 de locuri.

Din punct de vedere al structurii, investiția constă într-un corp de clădire dispus pe demisol, parter și etaj, care include:

  • 6 săli de grupă, amplasate la parter și etaj, fiecare având capacitatea de aproximativ 15-16 copii cu vârste între 3 și 6 ani.
  • Spațiu destinat luării mesei;
  • Zonă de joacă;
  • Teren pentru activități sportive;
  • Grădină cu flori;
  • Spații verzi și alei pietonale.

Conform specificațiilor din caietul de sarcini, proiectarea trebuie finalizată in maxim 4 luni, în timp ce execuția lucrărilor poate dura până la 16 luni.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 6.267.718,47 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Modalitatea de atribuire se bazează pe cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară va aduce 40 de puncte, iar componenta tehnică va aduce 60 de puncte. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 15.00.

Comentarii

Ultimă oră